Slováci se omluvili za pískot při hymně, Kanaďané fanoušky chápou

Foto: iihf.com

14. května 2019, 21:01

Adam Bagar

(KOŠICE, od našeho zpravodaje) Předseda organizačního výboru MS Igor Nemeček se omluvil vedení kanadské reprezentace za pískání slovenských fanoušků během kanadské hymny.

Slovenští příznivci v pondělním zápase neunesli porážku 5:6, o níž rozhodl v čase 59:58,2 Mark Stone. Nejdřív zaházeli ledovou plochu několika předměty, potom bučeli, pískali. Nepřestali ani v době, kdy už košickou arénou zněla kanadská národní hymna.

„Na zápase jsem nebyl, ale je to totálně neakceptovatelné. Osobně jsem ráno napsal omluvu vedení kanadské reprezentace, protože tohle není možné v žádné zemi. Věřím, že ji přijmou a už se to nebude opakovat,“ řekl Igor Nemeček slovenským médiím.

Pískot při hymně? Pánik se cítil trapně, Fehérváry mluvil o opicích »

Javorové listy zůstaly nad věcí, omluvu přijaly. „Kanadský tým jménem prezidenta tamní hokejové federace Toma Renneyho omluvu zaslanou mailem přijal v plném rozsahu,“ píše se v oficiálním vyjádření organizačního výboru letošního šampionátu.

„Kanaďané vyjádřili pochopení pro slovenské fanoušky a jejich zklamání z výsledku. Zároveň podotkli že si neumí představit šampionát bez tak náruživých a výjimečných příznivců, jaké má právě slovenský výběr,“ doplnili organizátoři mistrovství světa.

Slováci cítili křivdu. Rozhodčí nás poškodili, za tím si stojím, říká Buc »

Nemeček zároveň oznámil, že několik slovenských fanoušků, kteří házeli na led různé předměty, bylo předvoláno na policii. A své vlastní vyšetřování spustil rovněž výbor, protože v Bratislavě i Košicích platí zákaz vnášet na tribuny flašky a kelímky.

Stecher o nepřátelské atmosféře: Něco takového jsem ještě neviděl »

„Máme striktní zákaz pouštění s těmito předměty. A právě to je teď bod, který vyšetřujeme. Kdo je tam pustil. A proč byly tyto předměty v hledišti. Věřím, že se to už nebude opakovat,“ uzavřel Nemeček téma nevhodného chování slovenských fanoušků.

Slovenští hokejisté po bitvě s Kanadou

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz