Jihlava hlásí po Strejčkovi další posily, osm hráčů v Dukle končí

Foto: hcdukla.cz

1. května 2020, 7:21

Adam Bagar

Po obránci Janu Strejčkovi hlásí v Jihlavě další dvě posily – útočníka Matěje Zadražila a obránce Filipa Eliáše, který přichází na zkoušku. Naopak osm hráčů v Dukle končí.

Matěj Zadražil naposledy působil v mateřském Sokolově, kde se v uplynulém ročníku blýskl 40 body za 15 branek a 25 nahrávek. Bývalý hráč Kadaně, Prostějova či Litoměřic s třiceti extraligovými starty za Karlovy Vary míří po úspěšné sezoně do Jihlavy, za níž už dřív hrál.

„Matěj už u nás krátce působil před pár lety. Je to vysoký, robustní útočník. Šikovný na puku, bodově se dokáže prosadit. V Jihlavě v sezoně 2014/2015 stihl v pěti zápasech základní části udělat pět bodů za dva góly a tři asistence,“ říká jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Dalším nováčkem je zadák Filip Eliáš, jehož příchod chtěla Dukla realizovat už na konci ledna s koncem přestupního období, jenže vše padlo na administrativních náležitostech. Nyní už se 21letý mladík, jenž naposledy hrál za Kadaň a Bílinu, na Vysočinu stěhuje v rámci zkoušky.

„Filip podával dobré výkony v Kadani, kde byl ještě v prosinci jediným hráčem s kladnou bilancí ve statistice +/-, což vzhledem k výkonům týmu nebylo jednoduché. Zaujal nás a nabídli jsme mu try-out smlouvu. Na konci srpna se rozhodne, zda bude v Dukle dál působit,“ hlásí Ščerban.

V Jihlavě naopak končí obránci Jan Holý, Rene Piegl, Jan Pohl, Václav Půža, Robin Staněk, Matěj Vála a útočníci David Čermák a Anatolij Protasenja. „Všem děkujeme za odvedené služby a přejeme jim v budoucnu hodně štěstí nejen v nových angažmá, ale i v soukromém životě.“

Aktuální kádr HC Dukla Jihlava

Brankáři:
Jan Brož, Ondřej Chaloupek, Filip Maláč

Obránci:
Daniel Bukač, Jakub Černohorský, Adam Dvořák, Filip Eliáš, Daniel Kolář, Lukáš Mareš, Jan Strejček.

Útočníci:
Vítězslav Brož, Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Kryštof Hrala, Jakub Illéš, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Matěj Pekr, Michal Poletín, Josef Skořepa, Matěj Zadražil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz