Střelec Pekr už má jasno: pokračuje v Jihlavě!

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

Elitní prvoligový kanonýr Matěj Pekr pokračuje v Jihlavě. „Podepsal smlouvu na rok,“ potvrdil pro hcdukla.cz jednatel Bedřich Ščerban.

„Nabídku od Jihlavy mám na stole. Zvažuju, co a jak, ale myslím, že do čtrnácti dnů by mělo být jasno," říkal 32letý útočník nedávno pro Deník.

„Jiné varianty teď zmiňovat nebudu," dodal Pekr, který v minulosti dával góly za Kladno, Třebíč, Olomouc a Šumperk.

„Samozřejmě jsem si vědomý toho, že aktuální situace je hodně špatná, takže si musím vážit každé nabídky," citoval Pekra Olomoucký deník. „Vím, že to nebude problém jen hokeje nebo celkově sportu, ale celosvětové ekonomiky. Všechno bude problém, takže člověk to musí vzít v potaz a někde třeba i trochu ubrat ze svých požadavků, ať jsou všechny strany spokojené."

Pekr se nakonec rozhodl zůstat v Dukle.

Zatímco v sezoně 2018/2019 patřil k absolutní špičce a se 32 góly byl třetím nejlepším střelcem Chance ligy, letos to bylo z jeho strany i ze strany samotné Jihlavy slabší.

Pekr zakončil ročník s 50 starty a bilancí 23+19. Ve dvou zápasech pak pomohl extraligové Olomouci.

V Jihlavě zatím nemají nové smlouvy obránci Jan Pohl, Robin Staněk, Jan Holý nebo útočníci Lukáš Anděl, Michal Poletín, Anatolij Protasenja či Tomáš Jiránek. Kdo z nich bude pokračovat a kdo naopak skončí?

„U některých hráčů jsme v jednáních již pokročili, s některými dále jednáme. Někdo čeká na nabídku z extraligy a někdo se rozhodl přijmout nabídku jinde," nastínil Ščerban.

Tvořící se kádr Jihlavy pro příští sezonu

Brankáři: Jan Brož, Ondřej Chaloupek, Filip Maláč.

Obránci: Jakub Černohorský, Adam Dvořák, Daniel Kolář, Lukáš Mareš.

Útočníci: Vítězslav Brož, Tomáš Čachotský, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Kryštof Hrala, Jakub Illéš, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Josef Skořepa, Matěj Pekr.

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz