Bezmocný Hrubec: Asi jsme si to nezasloužili, bylo to o detailech

Foto: Markéta Křížová

3. června 2021, 23:51

Ondřej Mach

(RIGA, od našeho zpravodaje) Za svá záda pustil jediný puk, tým podržel 23 zákroky. Šimon Hrubec ale v závěru jen smutně sledoval, jak se jeho spoluhráči snaží dobýt finskou branku. Nepodařilo se, česká hokejová reprezentace na šampionátu v Rize vypadla ve čtvrtfinále.

„Je to bezmoc. Jenom koukáte a přejete si, aby to tam padlo. Měl jsem radost z toho, do jakých šancí jsme se dostali. Bylo skvělé, co jsme při power play zvládli vyprodukovat za šance. Ale fakt jsme si to asi nezasloužili, lepší tým vyhrál,“ uznává Hrubec.

Češi přitom do čtvrtfinálové bitvy vstoupili aktivně a v úvodu byli lepším mužstvem. Nadějný herní projev ale nezvládli přetavit v první branku a postupně se hra vyrovnala.

„Já osobně jsem věděl, že to asi bude jen o jednom nebo dvou gólech, že to nebude nějaká přestřelka. Když na sebe naráží dvě stejné taktiky, tak už je to jen o detailech a nějakých šťastných gólech,“ přemítá devětadvacetiletý gólman.

Šťastnější nakonec byli Finové: hráče v bíločervených dresech sice ve druhé třetině nejprve zachránila tyč, ve 33. minutě ale inkasovali po dorážce Jereho Innaly.

„Pak se to ale se štěstím odrazilo na hokejku toho Fina a pro něj už nebylo těžké to tam zasunout.“

„Jediné, co si pamatuju, že byl puk v rohu. Najednou jsem periferně viděl, že je na kruhu volný hráč. Nějak jsme se to snažili zblokovat, ale přes obránce šla střela, kterou jsem se štěstím chytil. Pak se to ale odrazilo na hokejku toho Fina a pro něj už nebylo těžké to tam zasunout,“ popisuje Hrubec.

Další gól už soupeři nedovolil, několikrát však musel vytáhnout poměrně složité zákroky. „Je to moje práce, abych týmu pomohl. Ale dostal jsem jeden gól a v tomhle zápase to soupeři stačilo,“ mrzí brankáře Avangardu Omsk.

Pro národní tým tak mistrovství světa v lotyšské metropoli končí. Svěřenci kouče Filipa Pešána byli po nepřesvědčivém vstupu pod neustálým tlakem, i přes nadějný obrat proti Švédsku ale čekání na cenný kov neukončili. Jak se s tím vyrovnával Hrubec?

„Jako gólman se nad vším musíte povznést a snažit se odvádět svou práci.“

„Jako gólman se nad vším musíte povznést a snažit se odvádět svou práci. Neřešit, co se děje kolem, ale jen zastavovat puky. Snažil jsem se moc nezajímat o to, jestli se nám daří dávat góly nebo ne. To jsou věci, které neovlivním,“ dodává na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz