Hokej v číslech: Pyrochta nebo Tomášek. Tohle je TOP 5 hráčů týdne

Foto: hcsparta.cz

Začínáme novou rubriku: TOP 5 hráčů uplynulého týdne. Kdo nejvíce zazářil v právě odehraných zápasech a pomohl svému týmu k zisku bodů do tabulky? Přesně na to vám tady odpovíme, když každé pondělí vybereme na základě statistik pět hráčů.

David Tomášek (Ú, HC Sparta Praha)

Sparta ve dvou utkáních získala hned pět bodů a útočník David Tomášek na tom měl velkou zásluhu. Připsal si hned čtyři body za tři góly a jednu asistenci. Navíc také za dvě utkání hned 7x ohrozil brankáře soupeře. Tomáškovi se také dařilo přenášet hru do útočného pásma, když měl 12 úspěšných výstupů z pásma a 10 úspěšných vstupů. Sparta s ním na ledě při hře 5 na 5 měla za dva odehrané zápasy 20 střeleckých pokusů a soupeři 16. Sám Tomášek měl 6 pokusů z oblasti slotu a jeden připravil spoluhráčům. Tomášek byl také velice aktivní na vhazování, když jich absolvoval 43 a hned 31 z nich vyhrál. Dobrou úspěšnost měl především v obranném pásmu, kde vyhrál 71 % vhazování.

Milan Gulaš (Ú, HC Škoda Plzeň)

I Milan Gulaš si připsal stejně jako Tomášek čtyři kanadské body: za tři branky a jednu asistenci. K tomu se velmi činil při transportu puku z obranného do útočného pásma, když nasbíral hned 15 úspěšných výstupů a 16 úspěšných vstupů. Během dvou zápasů měl také 15 střel na branku! Hned 9 z nich potom bylo ze slotu, k tomu přidal Gulaš i dvě přihrávky do slotu. S Gulašem na ledě Plzeň měla hru většinu času opravdu pod kontrolou, při hře 5 na 5 soupeře přestřílela 33:16.

Jan Bednář (G, HC Energie Karlovy Vary)

Jan Bednář nastoupil do svého čtvrtého extraligového zápasu v letošní sezoně a připsal si v 17 letech premiérové čisté konto proti Liberci. V zápase proti Bílým Tygrům čelil hned 40 střelám. Z toho 15 bylo z prostoru slotu. Za 60 minut pochytal 3,83 gólu navíc oproti průměrnému brankáři! Vskutku famózní výkon.

Filip Pyrochta (O, HC Kometa Brno)

Brněnský obránce Filip Pyrochta přispěl ke dvěma výhrám Komety gólem a asistencí. Navíc patřil se 17 úspěšnými výstupy z vlastní třetiny k nejlepším hráčům, hned 16 se mu jich totiž povedlo při hře 5 na 5, kde nikdo neměl více. Pyrochta si zapsal 7 úspěšných vstupů a hned 5 střel na branku. Pro spoluhráče potom vytvořil dvě šance ze slotu. Na ledě strávil za dva zápasy 44:14 a byl u pěti vstřelených gólů Komety a žádného inkasovaného.

Jan Eberle (Ú, HC Škoda Plzeň)

Jan Eberle hattrickem sestřelil v sobotním duelu Třinec. Kromě toho si připsal i jednu asistenci v neděli. Na tři branky mu stačilo pouze 6 střel, nicméně hned 5 pokusů bylo ze slotu. Kromě toho si připsal i 3 asistence u střel z těchto nebezpečných míst a připsal si 6 úspěšných vstupů do pásma. Za téměř 26 odehraných minut při hře 5 na 5 s ním Plzeň na ledě přesřílela své oponenty 39:16.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz