Útok na medaili. Češi se o finále v sobotu utkají s USA

Foto: IIHF

15. července 2022, 11:00

Michal Hladký

Mistrovství světa IIHF ve hře NHL22 čekají o víkendu medailové boje! České duo Josef „Pepcastachurcik“ Stachura a Adam „Dzouvi“ Menšík bude chtít navázat na čtvrtfinálové překvapení a znovu porazit jednoho z favoritů. Sobotní utkání se Spojenými státy americkými začíná ve 20:30 SEČ.

Stejně jako proti Kanadě, i tentokrát budou čeští gameři vstupovat do zápasu v roli outsiderů. Spojené státy americké vyhrály všechna skupinová utkání, když s celkovým skóre 57:7 přehrály Švýcarsko, Francii i Ukrajinu.

Dvojice David „JrPens“ Roebuck a Joseph „Jos“ Olmstead se nezastavila ani ve čtvrtfinále. Klání s Německem měla celou dobu pod kontrolou a Američané zvítězili jednoznačným výsledkem 15:10.

Cesta českého celku mezi čtveřici nejlepších týmů byla o poznání strastiplnější. Ve skupinové fázi, kterou zakončil se skóre 41:13, porazil Rakousko, Kazachstán a Japonsko, přičemž nestačil na favorizované Švédsko.

O postup do semifinále Češi svedli dramatickou bitvu s Kanadou. Josef „Pepcastachurcik“ Stachura tlak v posledním zápase ustál, po konečném výsledku 11:9 se tak mohl společně s Adamem „Dzouvim“ Menšíkem radovat z cenného skalpu.

 „Věříme, že to můžeme zvládnout, Američané nás totiž mohou i trochu podcenit. Necháme tam všechno, když jsme došli tak daleko, rozhodně chceme postoupit,“ vyhlíží sobotní duel Josef „Pepcastachurcik“ Stachura.

A rozebral hru jednotlivých soupeřů. „Roebuck se svým stylem odlišuje od zbytku světa. V zápase je schopen vyprodukovat nezvyklé množství hitů, ale myslím si, že pokud bude Adam hrát jako proti Kanadě, obě svá utkání zvládne,“ věří svému spoluhráči, jenž byl vyhlášen nejlepším gamerem čtvrtfinálového kola.

Stachura pak nastoupí proti Olmsteadovi. „Čeká mě podobná bitva jako proti Regulymu (kanadský reprezentant – pozn. red.). Podle videí mi přijde kreativnější v útočné fázi, pokud ale navážu na svůj druhý čtvrtfinálový zápas, mohu uspět,“ dodal a zmínil překvapivou remízu 1:1, která zajistila Čechům výhru nad Kanadou.

Sobotní semifinálový program

18:00 Finsko – Lotyšsko 
20:30 USA – Česko 

Zápasy můžete sledovat živě na tomto odkaze

Adam „Dzouvi“ Menšík byl vyhlášen nejlepším hráčem čtvrtfinále

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz