Tohle čekal málokdo! Češi zaskočili Kanadu a zahrají si o medaile

11. července 2022, 17:54

Michal Hladký

Obrovské překvapení. Český tým ve složení Josef „Pepcastachurcik“ Stachura a Adam „Dzouvi“ Menšík zaskočil ve čtvrtfinále Mistrovství světa IIHF ve hře NHL22 Kanadu, kterou porazil 11:9 a postoupil mezi čtveřici nejlepších reprezentací. V boji o finále Češi narazí na USA.

První utkání čtvrtfinálové série eWorld Championship obstarali Adam „Dzouvi“ Menšík a Sayed Safir „SafirSnipezGOLD“ Sodouri. Český gamer byl od začátku aktivnějším hráčem a trestal vyloučení soupeře, díky čemuž posunul národní tým do těsného vedení 3:2.

Josef „Pepcastachurcik“ Stachura tak mohl využít trochu menšího tlaku, favorité duelu totiž naráz museli dohánět. Jenže jeho soupeř Justin „Regs84“ Reguly nic neponechal náhodě, a i když se po náhodném odrazu dostal český reprezentant do vedení, z výhry 4:2 se nakonec radoval Kanaďan.

Průběžné skóre činilo 6:5 pro kanadský výběr, který se tak po polovině hracího programu přiblížil očekávanému postupu. Jenže Menšík svým výkonem v odvetě Kanaďany naprosto opařil, znova si vedl fantasticky v přesilových hrách a Soduriho zdolal výsledkem 5:2.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený IIHF (@iihfhockey)

Závěrečné klání nabídlo nervydrásající bitvu. Stachura čelil velkému náporu ze strany „Regse84“, prezentoval se však pevnou obranou a remízou 1:1 zajistil českému duu semifinálovou účast.

„Pocity jsou nádherné, splnili jsme cíl, který jsme si před startem šampionátu stanovili. Když jsem vloni klukům z týmových soutěží říkal, že v letošním ročníku změním obranu ze zónové na osobní, nikdy by mě nenapadlo, že s ní zdeptám nejlepšího hráče celé Ameriky,“ pochvaloval si Josef Stachura.

„Když jsem vloni klukům z týmových soutěží říkal, že v letošním ročníku změním obranu ze zónové na osobní, nikdy by mě nenapadlo, že s ní zdeptám nejlepšího hráče celé Ameriky.“

„Je to nepopsatelné, porazili jsme jeden z TOP týmů, Reguly je možná i nejlepší hráč na světě. Zatím nejtěžší série, co jsem kdy v životě hrál,“ dodal Menšík.

O postup do finále se čeští gameři porvou v sobotu, a to od 20:30 s výběrem Spojených států amerických. Ty porazily ve čtvrtfinále Německo 15:10. Utkání budete moct sledovat živě na tomto odkaze.   

Čtvrtfinálové výsledky

Finsko – Švýcarsko 11:8
Kanada – Česko 9:11
USA – Německo 15:10
Švédsko – Lotyšsko 8:9

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz