Žádné překvapení! Kdo bude reprezentovat Česko na eWorld Championship?

Foto: IIHF

29. června 2022, 9:08

Michal Hladký

Soupiska českého týmu na červencovém mistrovství světa organizace IIHF ve hře NHL22 je kompletní. Z jednotlivých kvalifikací se na závěrečný turnaj probojovali Adam „Dzouvi“ Menšík a Josef „Pepcastachurcik“ Stachura, kteří se před startem turnaje netají svými ambicemi – získat z virtuálního pole medaili.

Postup obou gamerů z jednotlivých kvalifikací rozhodně žádným překvapením není. Josef „Pepcastachurcik“ Stachura, jenž v Enyaq Hockey League hájí barvy třineckých Ocelářů, ovládl v uplynulé sezoně 86 % všech svých zápasů ve formátu 1v1.

Statistika jeho reprezentačního kolegy byla ještě neúprosnější. Pardubický Adam „Dzouvi“ Menšík vloni neprohrál v téhle disciplíně ani jedno klání, v kvalifikaci na konzoli PS4 tak potvrdil roli jasného favorita a vybojoval si místo na soupisce českého týmu.

Na té chyběl v roce 2020, kdy se MS poprvé uskutečnilo. O to více si tedy příležitosti váží. „Jsem za ní strašně moc rád. A to hned dvojnásobně, protože Pepa ovládl Xbox část. Máme jedinečnou šanci udělat nějaký úspěch,“ vyhlíží Menšík start šampionátů.

„Myslím, že bychom se mohli stát černým koněm turnaje.“

Naopak Stachura už se v národním dresu představil před dvěma lety. Tehdy po boku Jaroslava „Jarina87“ Řehoře proklouzl do čtvrtfinále, kde české duo po velké bitvě nestačilo na Švédsko. Není tedy divu, že tentokrát míří na vyšší příčky. „Cíl je jasný – medaile. Myslím, že bychom se mohli stát černým koněm turnaje,“ burcuje třinecký gamer.

K favoritům mistrovství světa budou patřit bezpochyby severské státy. „Tipuji Finy, tam může reprezentovat prakticky každý druhý. Silné bude také Švédsko, u Kanady a USA bude záležet, jak se poperou s internetovým připojením,“ polemizuje „Dzouvi“.

Skupinová fáze eWorld Championship započne na začátku července, playoff je pak naplánováno na polovinu stejného měsíce. Titul z roku 2020 obhajují Finové, kteří tehdy smetli Švédy výsledkem 24:8.

Finálový zápas MS 2020

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz