Réway ve Slovanu končí. Kde najde sebevědomí a hokejovou pohodu?

Foto: habseyesontheprize.com

31. května 2018, 16:57

Adam Bagar

Po roční pauze způsobené zdravotními problémy se loni vrátil na led. Věřil v povedený restart, ale uplynulá sezona se nevyvíjela podle jeho představ. Bývalý útočník Sparty Martin Réway se v AHL už po pěti zápasech loučil a zamířil do Slovanu Bratislava, kde sehrál jen osmnáct duelů a nasbíral pět bodů za gól a čtyři asistence.

„Byly chvíle, kdy jsem o tom rozhodnutí pochyboval, ale v ten moment jsem se takhle prostě rozhodl,“ říká v rozhovoru pro Hokejportal.sk. „Cítil jsem tehdy, že to bude nejlepší, co mohu udělat. Zpočátku se mi po návratu na evropský led dařilo, cítil jsem se hned lépe, ale nakonec to nebylo podle mých představ,“ prozrazuje Martin Réway.

Slovanu se nedařilo, to se podepsalo také na jeho výkonech. „Určitě. První zápasy byly dobré, ale pak jsme odletěli na trip, kde jsme všechno prohráli a šlo to dolů. Já jsem poprvé v kariéře zažil takovou negativní sérii. Je pochopitelné, že pak jdou výkony hráčů dolů. Týmové i moje výsledky nebyly dobré,“ nekličkuje třiadvacetiletý útočník.

Týmy se nepřetrhly, aby mě podepsaly, což jsem chápal

Bratislavský klub neprošel do play off, a tak Réway přemýšlel o možnosti prodloužit si někde sezonu. „Zájem jsem měl, jenže po takové sezoně nepřišly extra nabídky. Týmy se nepřetrhly, aby mě podepsaly, což jsem chápal. Pak už jsem víc uvažoval nad tím, že bude asi lepší začít letní přípravu dříve. A dobře se připravit na novou sezonu.“

Bývalý útočník Sparty má od kondičního kouče Banské Bystrice Juraje Moravčíka vytvořený tréninkový plán. „Nejdřív jsem dělal testy a potom přišly plány. Komunikujeme spolu, dělám si přípravu sám v Kubíně, občas zajedu i za ním do Bystrice. Tam jsou některé přístroje, které doma nejsou k dispozici,“ líčí Réway, jenž je zdravotně fit.

„Chtěl bych odehrát plný počet zápasů ideálně bez zranění. Potřebuju mít rok k navrácení hokejové pohody. Chci se do toho opět dostat. K výkonům potřebuju radost ze hry a sebevědomí. Věřím, že se to podaří.“

„Jsem na tom dobře. Nechcu to zakřiknout, ale všechno je v pořádku. Začínám druhý měsíc přípravy na suchu a jsem rád, že to můžu absolvovat v plné zátěži. Věřím, že mi to vydrží,“ přeje si slovenský útočník, jenž je momentálně bez smlouvy. Slovan Bratislava už o něj nemá zájem, ve středu na tiskovce to řekl kouč Vladimír Országh.

„Nedá se nic dělat. Respektuju jejich rozhodnutí, vím, že jsem neměl dobrou sezonu. Budu se snažit prosadit někde jinde a přesvědčit je, že udělali chybu,“ hlásí Réway. Má už konkrétní nabídky? „Je to v nějakém stádiu, rozebírám to s agentem. Mám ještě dost času na to, abych si to rozmyslel.“ Prioritou je pro něho najít ztracenou pohodu.

Dobrou sezonu chci mít i na Slovensku, nebráním se tomu

„Chtěl bych odehrát plný počet zápasů ideálně bez zranění. Věřím tomu, že po dobré přípravě se mi to podaří. Potřebuju mít rok k navrácení hokejové pohody. Chci se do toho opět dostat. K výkonům potřebuju radost ze hry a sebevědomí. Věřím, že se to podaří,“ hlásí Réway. Ten by se nebránil ani přesunu do nejvyšší slovenské soutěže.

„Slovensku jsem byl už teď otevřený, chtěl jsem v naší lize pomoct nějakému týmu během play off, ale nepřišla mi žádná nabídka. Kdyby teď přišla, zvážil bych ji, pokud by měla hlavu a patu. Když se na to budu cítit, tak dobrou sezonu chci mít i na Slovensku. Vůbec se tomu nebráním,“ uzavírá někdejší velký talent slovenského hokeje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz