Réway se na farmě trápí. Hokej si teď příliš neužívám, přiznává

Foto: habseyesontheprize.com

25. října 2017, 12:39

Adam Bagar

Slovenský útočník Martin Réway se po roční přestávce způsobené problémy se srdcem snaží probojovat do vysněné NHL, v Montrealu se ale neprosadil a tamní vedení jej poslalo do nižší AHL. Bývalý hráč pražské Sparty se chce na farmě v Lavalu dostat do tempa a herní pohody, ale zatím se mu to nedaří.

„Zatím to není dobré. Samozřejmě jsem věděl, že co se týče kondice, tak tam budou rezervy, ale trápí mě hlavně věci jako jsou klička, přihrávka nebo rychlé rozhodnutí, jestli přihrát, nebo vystřelit,“ přiznal v rozhovoru pro pluska.sk dvaadvacetiletý útočník.

„Prostě věci, které mě celý život zdobily, byly pro mě samozřejmostí a pro které mě hokej bavil, jsou pro mě teď najednou těžké. I kvůli tomu si to příliš neužívám, což mě velice mrzí,“ uvedl slovenský talent, který momentálně působí ve farmářském Lavalu.

„Věci, které mě celý život zdobily, byly pro mě samozřejmostí a pro které mě hokej bavil, jsou pro mě teď najednou těžké.“

Premiérové starty v AHL mu zatím nevycházejí podle představ, nastoupil ve čtyřech utkáních a zapsal v nich dva body za dvě asistence. K tomu navrch nepříliš lichotivých pět minusových bodů ve statistice účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech.

Žádné cíle si Réway aktuálně nedává. „Budu rád, když mě hokej začne bavit a když to pro mě bude sport, který miluju. Jako tomu bylo celý můj život. Chci být nejlepší, vždycky jsem chtěl být a většinu času, kde jsem hrál, se mi to taky dařilo,“ líčil Martin Réway.

Pokud se mé výkony nezlepší, tak si v NHL hrát nezasloužím

„Tahle situace je pro mě nová a hodně těžká,“ přiznal bývalý útočník pražské Sparty s tím, že k vysněným premiérovým startům v zámořské NHL má v současné chvíli hodně daleko. „Teď jsem, z mého pohledu, takový průměr,“ doplnil hokejista Montrealu.

„Sám vidím, že hodně hráčů v našem týmu hraje momentálně líp než já. Pokud se mé výkony nezlepší, tak si v NHL hrát nezasloužím, protože by to bylo na úkor hráčů, kteří jsou aktuálně lepší než já,“ uzavřel bronzový medailista z MS hráčů do dvaceti let.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz