Réway uvažuje o konci kariéry: Poslední roky to byla cesta peklem

Foto: Roman Mareš, hc-kladno.cz

24. května 2020, 9:15

Adam Bagar

Slovenský útočník Martin Réway uvažuje nad koncem hráčské kariéry. Informoval o tom na Instagramu, kde přiložil i anketu, zda má, nebo nemá skončit. Drtivá většina fanoušků je pro druhou možnost.

„Neberte to tak, že se chystám rozhodnout podle této ankety. V podstatě mám nějakou představu o tom, jestli pokračovat, nebo ne, ale zajímá mě váš názor. Hokej mi přinesl hodně radosti, ale také utrpení,“ přiznal 25letý hokejista na svém instagramovém profilu.

„Posledních pár let to byla cesta peklem, tolik lží se o mně navykládalo a každý přidal něco extra, aby to byl ještě pikantnější příběh. Hokej mě vždy bavil, i když se mi nedařilo, jak bych si představoval. Ale stále víc a víc mám pocit, že už je čas tu kapitolu uzavřít,“ doplnil.

„Stále víc a víc mám pocit, že už je čas tu kapitolu uzavřít.“

Rodák z Prahy dřív patřil k největším talentům slovenského hokeje. V sezoně 2014/15 dovedl jako kapitán slovenskou dvacítku k bronzu z MS a ve Spartě sbíral přes bod na zápas. Jeho kariéra se začala ubírat špatným směrem v roce 2016, kdy měl problémy se srdcem.

Martin Réway musel vynechat celou sezonu. V té následující dostal šanci na farmě Montrealu, který si jej vybral ve čtvrtém kole draftu 2013. Už po pěti utkáních se ale v zámoří balil a jeho další kroky směřovaly do KHL, kde v dresu Slovanu Bratislava odehrál 18 zápasů.

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

V ročníku 2018/19 naskočil jen do dvanácti duelů, dvakrát hrál za Dolný Kubín ve slovenské třetí nejvyšší soutěži a desetkrát ve švédské Allsvenskan za Tingsryds. Naději na restart mu loni dal Jaromír Jágr, jenže kvůli dalším zdravotním problémům zapsal jen 17 startů.

Na začátku roku u Rytířů skončil a kývl na nabídku Popradu, kde se mu dařilo. Pod Tatrami za sedm utkání nasbíral čtyři body za tři branky a jednu nahrávku. Trefil se po víc než dvou letech. Na další spolupráci se však u Kamzíků nedohodl a aktuálně řeší klíčovou otázku...

Bude pokračovat v kariéře?

Foto: hkpoprad.sk

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz