Réway je po nemoci zpátky. Ale není to úplně ideální, přiznává

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

23. října 2019, 12:35

Lukáš Ureš

Rytíři šli v pikantním střetnutí kamarádů Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance do dvougólového trháku, ale nakonec se radoval útočník Komety. Hosté ukázali parádní obrat, trefou tříbodového Petra Holíka zapsali čtvrté vítězství v řadě a návrat do čela extraligové tabulky.

V domácí sestavě se poprvé od 29. září objevil slovenský útočník Martin Réway, který v posledních dnech a týdnech bojoval s nemocí. Při návratu odehrál něco málo přes devět minut a zapsal bod za asistenci, porážce 2:3 ale přes šance nezabránil.

Nastoupil jste po delší pauze, jak jste se cítil na ledě?
Takový ice time jsem neměl, abych byl vyřízený, ale určitě je dobré zase hrát po takové době.

U trefy na 2:0 jste v přesilovce pěkně našel Brendana O‘Donnella. Je to něco, co trénujete?
Popravdě vůbec jsme spolu přesilovky netrénovali. Že budu hrát, jsem se dozvěděl pár hodin před zápasem, takže nebyl ani čas něco nacvičit.

Doteď se Kladnu zápasy dařilo otáčet, proti Kometě to bylo obráceně. Čím to, že vás od druhé třetiny přehrávala?
Přišlo mi, že nás ze začátku podcenili. Podařilo se nám vytvořit dobré šance, ale od druhé části se Brnu podařilo hru vyrovnat. Góly, které jsme dostali, byly dost po našich chybách a soupeř jako je Kometa to dokáže potrestat.

V závěru jste se dostal do několika šancí. Cítil jste, že máte šanci zdramatizovat utkání?
Jarda Jágr mi tam poslal skvělou přihrávku, kterou jsem si měl zpracovat a počkat až se bude brankář přesouvat, ale nemohl jsem vědět, že budu mít tolik času. Proto jsem pálil z první, abych nic neriskoval… Byla to šance, kterou jsem měl určitě dát.

Jaromír Jágr mluvil o vaší kondici, jak jste na tom teď?
Byl jsem nemocný asi deset dní, měl jsem antibiotika. Není to úplně ideální, ale každým dnem se cítím lépe a lépe.

Jak se dostáváte do herního zapojení?
Určitě je to něco jiného než trénink. Do tréninku můžete jít naplno, ale i tak tam máte méně osobních soubojů. Není to stejné, v zápase je rychlost jiná, takže do toho jdete naplno. Jde jen o zvyk, je to má práce.

Ovlivnil nějak tým pocit, že na Kladno přijede Tomáš Plekanec?
Hráče asi ne. Víme, že Pleky je kladenská legenda, skvělý hráč i člověk, ale že bychom se nějak připravovali na atmosféru, to ne. Fanoušci byli vynikající, byl to skvělý zápas.

Foto: Antonín Vydra

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz