Jeřábek je oporou, zůstává! potvrdili v Podolsku. Bude hrát KHL i Nestrašil?

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

13. března 2020, 12:59

Václav Jáchim

Po vyřazení svých týmů z play off ukončili sezonu, Jakub Jeřábek (na snímku) a Andrej Nestrašil mají ovšem zatím odlišné představy o dalším ročníku. Zatímco Jeřábkovi běží smlouva v Podolsku, Nestrašil bude o novém angažmá jednat. Také on by ale podle všeho měl zůstat v ruské soutěži.

Jakub Jeřábek je i nadále hráčem Viťazu Podolsk, kde má platnou smlouvu. „Jakub se do klubu vrátil po angažmá v zámoří a navázal na povedené působení ze sezony 2016-17," konstatuje Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Plzeňský odchovanec sehrál za Podolsk letos 53 utkání, zaznamenal 10 gólů a 15 nahrávek. Další čtyři starty a asistenci si připsal v play off, kde byl nad síly Viťazu favorizovaný SKA Petrohrad.

Foto: hcvityaz.ru

Záhy po vyřazení vedení klubu oznámilo, že svoji oporu udrží. „Jakub zůstane, má smlouvu na další sezonu," uvedl generální manažer Igor Varickij. Přidal informaci, že všichni další krajánci skončí, v klubu tedy nepokračují Finové Ville Lajunen, Pekka Jormakka, Miro Aaltonen, Joonas Nättinen ani kanadský olympijský medailista Quinton Howden.

Jeřábek si v klubu získal respekt a uznání, Podolsk na něm chce postavit defenzivu. „Jakub hrál i letos výborně, potvrdil představy vedení klubu. Sám byl také spokojený. Jelikož má platnou smlouvu, nadále je hráčem Viťazu," potvrzuje Vladimír Vůjtek.

Otazník naopak panuje u Andreje Nestrašila. Někdejší útočník Detroitu či Caroliny strávil loňské léto dřinou v zámoří, Nestrašil si chtěl říci o pozvánku do některého z kempů NHL. Nepovedlo se, následně vypomohl Třinci. Po dvou extraligových utkáních, v nichž si připsal gól a tři nahrávky, kývl na nabídku ruského Magnitogorsku.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

V dresu Metallurgu už se minul s odvolaným koučem Josefem Jandačem, na pozici asistenta ovšem zůstal Jiří Kalous a z Liberce později přišel útočník Tomáš Filippi. Nestrašil v minulosti hrál KHL za Nižněkamsk, v barvách Magnitogosku nasbíral i s play off 53 zápasů, 15 branek a 11 nahrávek.

Závěr sezony Metallurgu nevyšel, svěřenci trenéra Ilji Vorobjova vypadli v prvním kole play off s kazašským Barysem. Někdejší kouč ruské sborné má nadále důvěru, což na klubovém webu potvrdil ředitel Sergej Laskov. Kádr ovšem dozná změn. 

Nestrašil prozatím neví, jaká bude jeho další hokejová budoucnost. „Vedeme jednání, evidujeme zájem z KHL. Andrej měl povedenou sezonu, myslím, že bude v Rusku pokračovat. Ale nemá cenu předbíhat, v tuto chvíli k tomu nelze říci víc," připomíná závěrem hráčův agent Vladimír Vůjtek.

Foto: metallurg.ru

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz