<

Nároďáku se neříká ne! ví Jeřábek. Proč se vrátil ze zámoří do Ruska?

Foto: hcvityaz.ru

6. listopadu 2019, 17:33

Adam Bagar

Obrana českého národního týmu pro Karjalu nevypadá vůbec špatně. Jedním z jejich tahounů by měl být zkušený Jakub Jeřábek. Ten si o pozvánku řekl zdařilými výkony v ruském Podolsku, kam se vrátil po dvou sezonách strávených v zámoří.

Za oceánem si na vlastní kůži vyzkoušel, jak těžké je prosadit se v nejlepší lize světa. Zahrál si za Montreal, Washington i St. Louis, ale dohromady zasáhl jen do 37 utkání. V uplynulém ročníku zapsal v NHL dokonce jediný start, jinak hrál v San Antoniu farmářskou AHL.

I proto se rozhodl pro návrat do Evropy, do dobře známých míst. „Vracel jsem se kvůli tomu, abych hodně hrál a byl důležitou součástí týmu,“ prozrazuje Jakub Jeřábek. To se mu splnilo. „Co se týče hokejové stránky, tak si fakt na nic nemůžu stěžovat,“ doplňuje spokojeně.

„Co se týče hokejové stránky, tak si fakt na nic nemůžu stěžovat.“

Trenéři mu dávají hodně prostoru a on jej zúročuje výkony. Nejen, že si výborně plní obranné povinnosti, ale navrch jeho statistiky zdobí čtyři góly, osm asistencí a sedm kladných bodů v bilanci +/-. „To vše se poté odrazí i na tom, že máte lepší náladu a těšíte se na zimák.“

Daří se nejen Jeřábkovi, ale celému týmu. „Měli jsme dobrý začátek a od něj se to pak odvíjí. I když v posledních zápasech už šla týmová forma trošku dolů, byli jsme schopní dělat body,“ těší zadáka, jehož Podolsku patří v tabulce Západní konference fantastická třetí příčka.

Hlavně start Viťazu vyšel skvěle, vyhrál 11 z úvodních 12 zápasů. „Už před sezonou jsem se bavil s Mirem Aaltonenem a říkal, že by ten tým nemusel být špatný. V přípravě jsme nehráli špatně, akorát jsme to nepotvrdili výsledkově, ale start nám vyšel, což bylo příjemné.“

Tahounem musžtva je dobře známý Alexander Sjomin. „Dokáže připravit spoustu šancí a gólů. Ne nadarmo je to náš kapitán, v kabině má velké slovo. Je typem hráče, že se to kolem něj musí hodně točit, což mu v Podolsku vyhovuje a proto se mu daří,“ má jasno Jeřábek.

„Smutek byl chvilkový. Aspoň jsem si po sezoně vyčistil hlavu a nabral nové síly.“

Do Kontinentální ligy se vrátil po dvou ročnících, ale za tu dobu se toho zase tolik nezměnilo. „Akorát je v soutěži o pár týmů méně,“ líčí s tím, že ani v Podolsku moc změn nezaznamenal. „Možná se změnilo akorát zázemí… Samozřejmě k lepšímu,“ pátrá v paměti obránce.

„Je tam hodně kluků, se kterými jsem hrál už před odchodem do Ameriky. Bydlení je taky stejné, všichni cizinci jsme v takovém komplexu. Je to příjemné, že se můžeme navštěvovat. Součástí je i posilovna, bazén, vířivky, takže všechno mám hezky po ruce,“ pokračuje.

Na ruštinu si plzeňský odchovanec zase rychle zvykl. „I v Americe jsem potkal docela dost ruských kluků, takže jsem měl čas trénovat. Než jsem tam v létě jel, tak jsem si trošku oprášil azbuku, ale myslím, že teď už v tom jsem zase zpátky,“ culí se reprezentační zadák.

Smutek z nepovedeného boje o MS v Bratislavě už je pryč. „Ten byl chvilkový. Aspoň jsem si po sezoně vyčistil hlavu a nabral nové síly,“ líčí Jeřábek. Když teď přišla pozvánka od Miloše Říhy, hned kývl. „Nároďáku se neříká ne! Těšil jsem se moc, na atmosféru i na kluky.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz