Jak vypadá soupiska Bíliny? Draci vsadí na mladý tým, útok posílil Kordule

Foto: Facebook HC Draci Bílina

10. srpna 2020, 22:30

Ondřej Mach

Hokejisté Bíliny patřili v posledních letech mezi druholigové outsidery. Jinak tomu nebylo ani loni, kdy v rámci skupiny Sever skončili beznadějně poslední. Změní se to letos? Draci na své facebookové stránce odhalili kádr pro nadcházející ročník.

Tři brankáři, sedm obránců a deset útočníků. V tomto složení se Bílina momentálně připravuje na novou druholigovou sezonu.

Začněme maskovanými muži. Mezi nimi zaujme především Martin Pejsar, který v předchozích letech působil v mládeži Litvínova a vedl si velmi dobře. V tomto ohledu je zajímavé, že dvacetiletý brankář se údajně připravuje i s Havlíčkovým Brodem. Nechme se tedy překvapit, kde bude skutečně nastupovat.

Dalším gólmanem na soupisce Draků je sedmnáctiletý Daniel Štěpka, ten loni v bílinském dresu zapsal deset startů. Trojici gólmanů uzavírá Stanislav Kuchař, pětatřicetiletý brankář v minulém ročníku ve druhé lize odchytal jen šestnáct minut.

Příliš ideální situace nepanuje v obraně. Oporou zadních řad by měl být Miroslav Pokorný, jenž do klubu během uplynulé sezony dorazil z Jablonce a ve třiceti zápasech zaznamenal bilanci tří branek a devíti asistencí.

Foto: Facebook HC Draci Bílina

Návrat ze zámoří po třech letech hlásí Štěpán Jírovec, odchovanec chomutovského hokeje. Jednadvacetiletý bek v Severní Americe vystřídal řadu soutěží a klubů, naposledy sbíral zkušenosti v dresu Mentor Ice Breakers v soutěži Federal Prospects Hockey League.

Největší jméno si ale vedení Draků přichystalo do útoku, Bílinu posílí talentovaný útočník Pavel Kordule. Rychlonohý hokejista má na druhou ligu velmi dobré vzpomínky, v předminulé sezoně nasázel za Děčín 25 gólů.

Loni odehrál drtivou část ročníku v Chance lize za Ústí nad Labem. Kordule za Slovan nastoupil celkem do 49 utkání a zapsal 13 bodů za pět branek a osm asistencí. Teď se pokusí pomoct ofenzivě dalšího severočeského celku.

Pozitivní zprávou je rovněž setrvání Jakuba Zdeňka, tedy nejproduktivnějšího bílinského hráče minulého ročníku. Pětadvacetiletý odchovanec Litvínova se blýskl 52 body (20+32), což je s ohledem na výsledky Bíliny parádní počin.

Většina kádru se skládá z velmi mladých hráčů, někteří z nich mají s hokejem ve třetí nejvyšší soutěži minimální zkušenosti. Klub to zkrátka bude mít po odchodech Jaroslava Šimečka a Jakuba Procházky pořádně těžké. Podaří se mu odlepit ze dna tabulky?

Aktuální soupiska HC Draci Bílina

Brankáři: Martin Pejsar, Daniel Štěpka, Stanislav Kuchař.

Obránci:Tomáš Urban, Martin Kučera, Miroslav Pokorný, Vojtěch Vlach, Štěpán Jírovec, Hanuš Petržílka, Tomáš Druxa.

Útočníci: Pavel Kordule, Jakub Zdeněk, Zdeněk Fábry, Karel Pavlíček, Tomáš Dyrynk, Jakub Komínek, Petr Mašek, Dominik Brzek, Filip Šmejc, Petr Kobes.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz