Znojmo hlásí desátý příchod. Na led vyjelo se staronovou posilou

Foto: hcorli.cz

30. července 2019, 13:31

Adam Bagar

Znojemští hokejisté vstoupili do finální fáze přípravy na svůj devátý ročník v mezinárodní EBEL, od pondělí už zase polykají tréninkové dávky na ledě tamní Nevoga arény.

„Zatím trénujeme dvoufázově dva dny v týdnu, postupně přejdeme na tři dny. Hráči dostanou zabrat,” líčí sportovní manažer a trenér Orlů Miroslav Fryčer, který kromě prvních zahraničních posil přivítal v týmu ještě jednu novou akvizici. Tedy spíš staronovou.

K Orlům se vrací obránce Aleš Sova, jenž po krátké štaci v Prostějově hrál poslední čtyři roky v zahraničí. V Itálii si zahrál za Asiago, v Dánsku za Herning a Frederikshavn, v zámoří vystřídal tři kluby v ECHL a naposledy ve Francii pomohl zachránit Anglet.

„Hráči dostanou zabrat.”

„Aleš zná místní prostředí a my zase známe jeho. Působil zde několik let, má zkušenosti s ligou, do které se vrací, sám se velmi chtěl vrátit. To zapadá do naší koncepce a filosofie, se kterou hráče vybíráme,” těší Fryčera, jenž si od rodáka z Brna hodně slibuje.

„Navíc nám pomůže v zadních řadách, můžeme se spolehnout na jeho defenzivní činnost. I ze zahraničí na něj šly dobré reference,” dodává na adresu sedmadvacetiletého hokejisty, který za Orly sehrál v letech 2012 až 2015 149 utkání s bilancí 17 bodů (6+11).

Trenérský štáb už měl k dispozici i první zahraniční posily značně obměněného znojemského kádru. Moravského účastníka EBEL opustilo celkem jedenáct hráčů, na seznamu příchodů figuruje deset jmen, včetně extraligou ostříleného útočníka Tomáše Svobody.

Letošní přípravu oživí Orli účastí na Memoriálu Zbyňka Kusého v Pardubicích, kde se střetnou s Vladivostokem a Košicemi. Doma následně vyzvou Vítkovice, MAC Budapešť a Drážďany. „Těch utkání letos hrajeme méně, což ale byl záměr,” pokyvuje Fryčer.

Aktuální kádr Znojma pro sezonu 2019/20

Brankář:
Dominik Groh, Teemu Lassila.

Obránci:
Antonín Bořuta, Adam Jonáš, Michal Kruckovyč, Ondřej Mikliš, Adam Sedlák, Aleš Sova, Jakub Stehlík, Kevin Tansey.

Útočníci:
David Bartoš, Petr Beránek, Parker Bowles, Jan Bulín, Matej Češík, Anthony Luciani, Radim Matuš, Philip McRae, Petr Mrázek, Patrik Novák, Vladimír Oščádal, Tomáš Svoboda.

Příchody do týmu Orli Znojmo

Dominik Groh (Moravské Budějovice)
Antonín Bořuta (Havířov)
Ondřej Mikliš (Prostějov)
Petr Beránek (Žilina)
Philip McRae (Schwenninger)
Parker Bowles (Lillehammer)
Kevin Tansey (Toledo)
Tomáš Svoboda (Chomutov)
Matej Češík (Banská Bystrica)
Aleš Sova (Anglet)

Odchody z týmu Orli Znojmo

Tomáš Halász (MAC Budapešť)
Jan Lattner (Innsbruck)
Mikko Vainonen (Dornbirn)
C.J. Stretch (Vídeň)
Marek Kalus (Linec)
Nicolas Hlava (Karlovy Vary)
Erik Němec (Vítkovice)
Marek Špaček (Poruba)
Patrik Parkkonen (neznámo)
Allan McPherson (Zvolen)
Dominik Tejnor (Chomutov)

Přípravná utkání týmu Orli Znojmo

13.08. 15:00 Admiral Vladivostok – Orli Znojmo (turnaj v Pardubicích)
15.08. 19:00 HC Košice – Orli Znojmo (turnaj v Pardubicích)
16.08. ??:?? Utkání o umístění (turnaj v Pardubicích)
22.08. 18:00 Orli Znojmo – HC VÍTKOVICE RIDERA
29.08. 18:00 Orli Znojmo – MAC Budapešť
06.09. 17:30 Orli Znojmo – Dresdner Eislöwen

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz