Zklamaný kapitán Červenka: Tým měl sílu, moje góly nám chyběly

Foto: Aleš Krecl, ČSLH

17. května 2018, 19:57

Adam Bagar

(HERNING, od našeho zpravodaje) Čeští hokejisté na MS potřetí za sebou končí už ve čtvrtfinále. V bitvě s Američany se sice oklepali z nepovedené první třetiny, dvěma trefami smazali manko i hru, ale v závěru je srazil hvězdný Patrick Kane. "Je to obrovské zklamání," přiznává kapitán Roman Červenka, jenž krátce před rozhodující trefou na 3:2 spálil velkou šanci.

"Snažil jsem se trefit puk, který šel před bránu, ale obránce mi to zablokoval. Nebo jsem minul. Prostě jsem to nedal a chvíli na to soupeř rozhodl takovým gólem. Náš obránce (Filip Hronek, pozn. red.) tam upadl nebo zakopl, což se samozřejmě stane, a oni tu šanci proměnili," smutní dvaatřicetiletý útočník po zahozené šanci ze 47. minuty.

Američané se na druhé straně nemýlili. Konkrétně kanonýr Patrick Kane, který se blýskl dvěma góly. "Rozhodl jim zápas, ukázal znovu svoje kvality. Je to vynikající hráč. Nejlepší, nebo aspoň jeden z nejlepších na světě. Zase to předvedl," krčí rameny Červenka. Čekaly se od něj branky, jenže ty na mistrovství světa v Dánsku stále ne a ne přijít.

"Není potřeba si nic nalhávat, moje góly nám prostě chyběly. Tak to je. Bylo to pro mě těžší a těžší, ale věřil jsem, že ten gól už může kdykoliv přijít. Třeba v důležitou dobu. Ale nepřišel," pokračuje zklamaný český kapitán, který v osmi zápasech na turnaji zapsal pouhé dva body. K nule na kontě vstřelených branek přidal dvě nahrávky.

Američané byli k poražení, má jasno Roman Červenka

Neúspěch českého dříče hodně štve. "Už patřím ke starším hráčům, každá akce je tak pro mě víc speciálnější než když jsem byl mladý. Touha po úspěchu je teď větší, ale o to větší je pak i následné zklamání," líčí Roman Červenka, jenž na nároďák vždy rád přijede. "Když budu hrát dobře a trenéři budou mít zájem, tak to pro mě bude vždy čest."

Potřetí v řadě Češi skončili už ve čtvrtfinále, ale podle Červenky měl letošní výběr velkou sílu. "Stoprocentně měl. Dokázali jsme to už ve skupině. I když se třeba prohrálo se Švédy, tak náš projev nebyl vůbec špatný. Otočili jsme navíc zápasy se Slováky, Rusy nebo Švýcary. Nesehráli jsme špatné zápasy, o to větší je to zklamání," přiznává.

Utekl nám začátek. Prohra strašně bolí, přiznává Krejčí

Čechy po prohraném čtvrtfinále s Američany mrzí hlavně špatný start. "Začali jsme velmi vlažně. Přitom jsme si říkali, že do toho musíme od začátku jít, mít pohyb, bruslit. Třetinu nám trvalo, než jsme to rozjezdili. Uvědomovali jsme si, že musíme zlepšit náš pohyb a být odvážnější na puku. Byli jsme zbytečně pasivní a nechali je hrát," říká.

Po mizerné první části se národní tým zvedl, v prostředním dějství smazal manko. "Dostali jsme se zpátky do hry a měli dokonce šance jít do vedení. I když Amerika taky. Byli jsme pořád ve hře. Nakonec rozhodl jeden gól. Věřil jsem, že ho dáme my, ale bohužel ho dali oni." Češi tlačili, ale v dramatickém závěru se už vyrovnání nedočkali a končí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz