• Tipsport extraliga
  • 26.2.2012 18:10
  • 52. kolo

Ocelářské derby rozhodly trefy Ujčíka a Burgra, Vítkovice poslaly do čtvrtfinále

26. února 2012, 20:20

ČTK

Ostrava zažila ostrou generálku na play off. V kulisách bezmála vyprodané haly se do sebe oba soupeři zaklesli v ostrém tempu a Burger už po 23 sekundách z první vítkovické akce znehybnil Hamerlíka příklepem pod břevno.

Domácí měli úvod ve své moci, nátlakovou hrou přišpendlili Oceláře do útočného pásma. Po Húževkově dorážce vedli v šesté minutě už 2:0 a hostující kouč Jan Tlačil si neváhal vzít oddechový čas.

Důrazný proslov u střídačky Třinci prospěl, už po 34 sekundách tečoval Kloučkovo nahození mezi Málkovy betony Orsava.

Slibnou šanci pak překombinoval ještě vítkovický Burger, to už však Třinec srovnával krok. Hosté prohospodařili půlminutovou přesilovku pět na tři, už ve druhé části v další početní výhodě nevyzrál na Málka Hrňa. Po návratu z trestné lavice navíc Ocelářům ujel Strapáč a Richtrův faul potrestal z nařízené penalty třetím gólem.

I potom však Třinečtí tahali za delší konec. Málek dlouho odolával, chytil takřka jistý gól Polanskému, jenže závěr druhé části vyšel mistrům na jedničku. Květoň v přesile snížil a Peterek o dvě minuty později i vyrovnal.

Rychlé vyrovnání s Vítkovicemi neotřáslo, v třetí třetině se vrátily do tlaku. Štefanka prováhal možnost dát rozhodující gól, jeho ránu vyrazil Hamerlík. Po třinecké hrubce za vlastní brankou však Burger našel Ujčíka, který si ve 49. minutě pohrál s gólmanem a bekhendem zavěsil.

Oceláři v závěru mocně usilovali o vyrovnání. Na Málkovi ztroskotal Peterek, ale domácí ubránili i víc než minutu hry ve čtyřech proti šesti. Postup do čtvrtfinále zpečetil přes celé hřiště trefou do prázdné branky Burger.

Hlasy trenérů po utkání:

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Skvělá tečka za základní částí. Vítězství vychytal fantastický Roman Málek. Nastoupil v pravou chvíli, podal skvělý výkon. Prožíváme obrovskou radost. Uhrát šesté místo takovým způsobem v posledním zápase, to je strašný pocit štěstí. Vážíme si toho více než loňského třetího místa (po základní části)."

Jan Tlačil (Třinec): "Nezvládli jsme začátek zápasu. Dostali jsme rychlé dva góly, pak se naše hra zlepšila. Po prvním gólu jsme soupeře dostávali pod tlak, ze kterého pak padly dva góly na 3:3. Závěr byl absolutně vyrovnaný. My jsme možná měli i více ze hry, ale po naší individuální chybě šel soupeř do vedení."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz