• Tipsport extraliga
  • 2.11.2010 17:30
  • 18. kolo
2 : 3
konec po prodloužení 1:1, 0:0, 1:1 - 0:1

Bitvu ve Zlíně rozhodl v prodloužení mladoboleslavský Divíšek

2. listopadu 2010, 20:29

ČTK

Do utkání vstoupili aktivně hokejisté domácího Zlína, kteří ze svého náporu vytěžili už ve čtvrté minutě první přesilovku. Tu ale nezužitkovali, a tak se po srovnání řad ujali vedení hosté, v jejichž sestavě figurovali i na výpomoc hrající útočníci z první ligy Hrdel (Chomutov) s Kubešem (Vrchlabí). Z rychlého protiútoku prostřelil Vrbata gólmana Dubu.

Domácí tým však bojoval a v 11. minutě se dočkal vyrovnání. Hlavní rozhodčí nařídil trestné stříleni po faulu Matějovského na Lešku, které centr první zlínské lajny s přehledem proměnil. V dobré příležitosti poté Divíšek nadvakrát nepřehodil beton zlínského gólmana. Na opačné straně tvrdě vypálil Leška a gólman Schwarz měl s jeho pokusem plné ruce práce. Po první třetině se tak oba týmy rozešly smírně.

Na začátku druhého dějství byl vyloučen hostující Jindra. V oslabení Bahenský nepříjemně dotíral na brankáře Dubu, ovšem bez gólového efektu. Zlín přesilovku nevyužil a poté paradoxně ve vlastním oslabení po vyloučení Míky ujel mladoboleslavské obraně Sýkora. Centr druhého zlínského útoku vyslal na gólmana Schwarze tvrdý projektil, avšak bez gólového efektu. Po polovině utkání Středočeši převzali iniciativu a obléhali zlínskou branku. Překonat gólmana Dubu se jim ale nepodařilo.

V úvodu třetí třetiny po chybě Holíka na útočné modré čáře Zlína se k puku dostal Handlovský, svůj brejk však gólově nezakončil. A nevyužitá šance ho mohla mrzet, protože vzápětí vstřelil druhý gól Zlína Sýkora. Při následném vyloučení Macháčka si hráči Zlína vytvořili drtivý nápor, Mladoboleslavští se však s vypětím všech sil ubránili i díky výtečně chytajícímu brankáři Schwarzovi.

Tlak Zlína pokračoval i při hře pět na pět. Svoji herní převahu ale nedokázal moravský celek gólově potvrdit. Středočeši byli naproti tomu produktivnější a ze svého kratšího pobytu v obranném pásmu Zlína vyrovnali zásluhou Marušáka. Zbytek základní hrací doby vítěze neurčil a na řadu tak přišlo prodloužení. V polovině nastaveného času rozhodl o výhře Mladé Boleslavi Divíšek.

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Venera (Zlín): "Bylo to utkání dvou gólmanů. Schwarz i Duba vychytali spoustu šancí, jinak mohlo být gólů na obou stranách víc. Mrzí nás, že za stavu 2:1 se nám nepodařilo dotáhnout utkání do vítězného konce. Možná pod dojmem posledního zápasu jsme hráli moc útočně a směrem dozadu až příliš bezstarostně. V prodloužení se štěstí přiklonilo na stranu soupeře."

Miloš Holaň (Mladá Boleslav): "Odehráli jsme velmi dobré utkání. Hráči podali velice bojovný a zodpovědný výkon podpořený gólmanem Schwarzem."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz