• O2 extraliga
  • 29.1.2010 18:15
  • 45. kolo

Kladno prohrálo na Slavii a kleslo na poslední místo

29. ledna 2010, 19:57

ČTK

Slavia, povzbuzená pondělní vysokou výhrou nad Českými Budějovicemi 6:1, začala aktivně, ale neměla v úvod přesnou mušku. Mimo branku Cikánka, který dostal přednost před jedničkou Kopřivou, pálili Clarke a Svoboda. V sedmé minutě už domácí slavili vedení, když si Havel narazil puk s Růžičkou a bekhendem překonal Cikánka. V polovině úvodní části dostali hosté výhodu přesilové hry, ale mohli znovu inkasovat. Vondrka ani Červenka však své úniky neproměnili.

Tým kouče Vladimíra Růžičky měl nadále převahu a v 16. minutě zvýšil Svoboda, který tečoval Campbellovo nahození. Za dvě minuty ujel opět v oslabení Červenka, gól sice nedal, ale vynutil si hned dva fauly. Slavia z toho těžila, přestože vzápětí byl faulován i kladenský kapitán Patera. V době, kdy hráli domácí chvíli ve čtyřech proti třem, zvýšil ranou do pravého horního rohu Kadlec, který se předtím vrátil z trestné lavice.

První nebezpečný pokus z kladenské strany vyslal až těsně před první pauzou Martin Procházka, ale Slipčenko jeho pokus kryl. Do druhé části naskočil do kladenské sestavy poprvé v sezoně bek Libor Procházka a jeho vstup na led jako by hostům přinesl štěstí. Okamžitě se totiž trefil Bílek, který z mezikruží uklidil puk do branky o pravou tyč.

Kladno v druhé třetině výrazně ožilo, v rozletu jej sice přibrzdila dvě oslabení, ale stále se tlačilo za dalším snížením. Slavia hrozila z brejků a v 38. minutě mohl zvýšit Vondrka, jeho pokus ale zastavila tyč.

V úvodu závěrečné části vykryl Slipčenko v oslabení domácích Bělohlavovu střelu a s Havlovým návratem na led se prokličkoval před branku Kalla, ve velké šanci ale následně nestihl přesně doklepnout kotouč. Kladno se pak ubránilo při vyloučení Libora Procházky a bylo v 51. minutě při Kadlecově trestu blízko kontaktní branky, ale Bělohlavův pokus zastavila tyč.

Za tři minuty už to bylo jen o gól, když Kamešovu střelu tečoval Patera. Další snaha týmu trenéra Vejvody ale byla marná a k bodovému zisku nevedla. Nepomohla k tomu ani závěrečná power play, v které hrálo Kladno 62 vteřin v šesti proti čtyřem. Zvýraznit výhru mohl naopak Červenka, ale trefil jen tyč prázdné branky.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): "Začali jsme aktivně a dostali jsme se do obrovského vedení. Hráče jsme na to upozorňovali, abychom se nenechali ukolébat, ale bohužel jsme upustili od pohybu a agresivní hry. Kladno jako zkušený mančaft to dokázalo využít, bylo dvě třetiny lepším mužstvem a my jsme samozřejmě rádi, že jsme v téhle době uhráli tři body."

Petr Kasík (HC GEUS OKNA Kladno): "V situaci, v jaké jsme, si nemůžeme dovolit takhle vstoupit do zápasu. Bohužel ta první třetina rozhodla. Teď už se můžeme jen zlepšovat, níž spadnout nemůže. Vždycky, když jsme dříve spadli na poslední místo, začali jsme vyhrávat. Musíme doufat, že se to bude opakovat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz