• O2 extraliga
  • 19.1.2010 18:10
  • 42. kolo

V důležitém souboji o desítku udolal Litvínov pražskou Slavii 2:1

19. ledna 2010, 21:26

ČTK

Slavia mohla jít do vedení již krátce po skončení první minuty, ale zmatek způsobený dvojicí Tomice, Kůrka domácí obrana na poslední chvíli zažehnala. Litvínovští se osmělili až v deváté minutě, kdy brankáři Slipčenkovi zavařila třetí formace ve složení Jenáček, Gerhát, Trávníček. Strážce branky červenobílých ovšem domácím nájezdníkům odolal.

Ve 12. minutě se mohl proslavit debutující junior v domácím dresu Kafan, který si elegantně obkroužil branku, dostal se až před Slipčenka, ale poté puk nedokázal dostatečně zvednout a trefil pouze brankářův levý beton. V 15. minutě zazvonila po Pilařově dělovce pouze boční konstrukce hostující branky. Závěr prvního dějství patřil stejně jako začátek hostům, kteří ale ani tentokrát Hübla nepřekonali a nepomohl jim k tomu ani nejproduktivnější hráč extraligy Červenka, který trefil pouze pravou tyč.

Úvod druhé třetiny patřil pro změnu domácím, kteří dlouho hosty svírali v obranném pásmu, ale z ničeho nic našel Žižka najetého Červenku, ten bleskově přihrál Kůrkovi, který se rázem řítil sám na Hübla a prostřelil ho střelou pod vyrážečku. O pár vteřin později při přesilové hře domácích uháněl na Hübla Holec, ale branku o pár milimetrů minul. Při další početní výhodě domácích se opakovala stejná situace, tentokrát však ujel Červenka, ale ani on nadvakrát na Hübla nevyzrál a z dorážky neuspěl ani Kůrka.

Ve 28. to byli opět Červenka s Kůrkou, kdo zatápěl domácí obraně, tentokrát stálo při domácím brankáři i štěstí, když se puk již šoural za brankovou čáru, ale Hübl ho stačil přikrýt lapačkou. V polovině utkání ujel v oslabení Vondrka, jenže v koncovce vysoko přestřelil. Ve 32. minutě se domácí dočkali vyrovnávací branky. Reichel našel skvělým pasem před brankou Gureně a ten srovnal na 1:1.

O 27 vteřin později se Litvínovští radovali podruhé. Viktor Hübl dostal pas na útočnou modrou čáru, skvěle se vyhnul obránci Campbellovi a střelou k tyči poslal domácí do vedení. Ve 38. minutě chyboval na modré čáře Skuhrovec, Červenka se řítil sám na Hübla, Švarnému nezbylo nic jiného než ho zastavit nedovoleně a rozhodčí nařídili trestné střílení. Toho se ujal litvínovský odchovanec Kůrka, ale střelou na vyrážečku neuspěl.

Do začátku třetího dějství vstoupili hosté aktivně a hnali se za vyrovnáním, ale paradoxně mohli dát třetí gól domácí. To by ale nesměla Lukešova dělovka skončit těsně nad brankou. Ve 49. minutě ujela dvojice Červenka - Tomica, gólman Hübl ovšem svůj tým opět podržel. Na druhé straně mohl přidat třetí gól Viktor Hübl, ale jeho střela z mezikruží skončila pouze na levé tyči Slipčenkovy branky.

V poslední minutě ujeli Reichel s Kubinčákem, ale druhý jmenovaný si tak dlouho zpracovával puk, až z nadějné pozice nevytěžil nic. Hosté se následně ještě pokusili o hru bez brankáře, ale i přes veškerou snahu vyrovnávací branku nevstřelili.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Kučera (Litvínov): "Do zápasu jsme šli s tím, že dnes musíme vyhrát, protože jsme pět utkání nevyhráli. Dnes bylo důležité vyhrát a jsem rád, že se to povedlo. Tyhle zápasy jsou nesmírně důležité. Prohráli jsme s Kladnem nebo Brnem, jsme proto nesmírně šťastní, že to vyšlo dnes."

Jiří Čelanský (Slavia): "Sledovali jsme průměrné utkání. Obě mužstva se nenachází v optimální herní pohodě, takže to byl hodně bojovný zápas. Ztratili jsme body v jedné minutě a hlavně - na jeden gól nemůžeme vyhrát."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz