• Baráž o extraligu
  • 2.4.2009 18:00
  • O udržení
  • stav série 0:3

Mladá Boleslav je krok od záchrany, nad Ústím vede už 3:0

2. dubna 2009, 19:17

ČTK

Pokud chtěl domácí Slovan pomýšlet na zdramatizování série, tak sotva mohl před svými fanoušky začít hůře. Na začátku třetí minuty totiž Rod na brankovišti ústeckého gólmana Salfického tečoval nahození od modré čáry a hosté vedli. Odpovědí byla až střela Janků z páté minuty, mezi tyče se ale nevešla. O nic lépe si domácí nevedli ani krátce nato při první přesilovce zápasu.

Mladoboleslavští nezůstali v početní výhodě domácím nic dlužni a také oni sehráli svou první přesilovku odstrašujícím způsobem. I z těchto okamžiků bylo zcela zřejmé, proč se ani jednomu z týmů nepodařilo v dosavadním průběhu baráže v přesilovce skórovat. Z hokejové šedi první třetiny se nakonec přece jen ještě jednou gólově blýsklo. V 19. minutě Vrbata vyhrál buly a ihned poté propálil Salfického.

Ani v druhé části se domácím trenérům nepodařilo své svěřence probudit a obraz hry se tak prakticky nezměnil. Mladoboleslavští bez větších potíží kontrolovali své vedení a příliš šancí k vidění nebylo. Definitivně se tak vývoj důležitého duelu zlomil v polovině základní hrací doby. Hostující Boháč musel zamířit na trestnou lavici a v přesilovce mohl oživit naděje Severočechů Špirko, v ideální pozici však zamířil jen do Schwarze.

Poté ujeli do přečíslení dvou na jednoho Důras s Klimentou, svůj brejk však úspěšně zakončit nedokázali. Hosté však nemuseli dlouho litovat. Ve chvíli, kdy již byli v plném počtu, nastaly v domácí obraně velké zmatky a Král tak přišel k jednomu z nejsnadnějších gólů ve své bohaté kariéře. V brance Ústeckých Lvů vzápětí Salfického nahradil Fiala. Pojistit tříbrankový náskok Mladé Boleslavi mohl Padělek, ale minul branku.

V závěrečné dvacetiminutovce se chvíli zdálo, že se bude hrát pouze z povinnosti. Podobně jako mnozí diváci, kteří opustili arénu během druhé přestávky, vypadali poněkud rezignovaně i domácí hokejisté. Vše změnila přesilovka na začátku 47. minuty. Ústečtí se nadechli k náporu, který vteřinu po návratu vyloučeného Důrase na led korunoval gólem na 1:3 Janků.

Vítěz první ligy poté přimáčkl soupeře před Schwarzovu branku, kontaktní druhého gólu se však i přes několik šancí, přesilovek i dvouminutovou power play nedočkal.

Hlasy trenérů po utkání:

Miloslav Hořava (Ústí nad Labem): "Musím pogratulovat soupeři. Byl ve všem lepší, dal nám lekci z hokejovosti, tam se projevil ten rozdíl v kvalitě, kterou Boleslav má. Jediné, co mě mrzí na našem mužstvu, že tam nebyla bojovnost, úsilí a tedy přesně to, co jsme chtěli, aby tam bylo, čím bychom Boleslav předčili. Chtěli jsme, aby do toho šli hráči úplně naplno a po hlavě, ale to tam nebylo. Z toho jsem zklamaný. Že nás Boleslav přehrála, to bylo evidentní. Bylo tam jediné mužstvo, to boleslavské. Chvílemi to byl rozdíl dvou až tří tříd. Nedokážu pochopit, proč to tak bylo, protože bojovnost je základem, který tam musí být. Kdyby to bylo po boji, tak řekneme ano, ale soupeř nás předčil i v bojovnosti, což je pro naše mužstvo nepřijatelné. Z toho jsem nejvíc zklamaný."

Jaromír Šindel (Mladá Boleslav): "Jsme strašně rádi, že se nám povedlo zvítězit v prvním utkání tady a to skóre se nám podařilo zvýšit na 3:0. Z utkání jsme měli trošku obavy, zejména proto, že nás Ústí v tom posledním utkání u nás doma přehrávalo. Trošku jsme změnili hru a přineslo nám to úspěch. O všem rozhodla první třetina. Poslední krok je těžký, 3:0 je 3:0, ale ještě musíme jednou vyhrát. Soupeř je velice kvalitní, máme na to čtyři zápasy, abychom udělali jedno vítězství, ale když se to povede již zítra, budeme šťastní."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz