• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 5.3.2008 17:25
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:0

Slavia začala od podlahy, Třinci na úvod nedovolila téměř nic

5. března 2008, 19:12

ČTK

Domácím se dnes podařil ideální vstup do utkání. Již po 45 vteřinách prostřelil Vojtka v brance Ocelářů Novák a postaral se tak o nejrychlejší gól dosavadního průběhu play off. Třinec poté ale srovnal se soupeřem krok a blízko vyrovnání byl v druhé minutě Kolusz. Svobodu následně v pádu nepřekonal ani Barinka a dál už se vše podstatné dělo před Vojtkovou brankou.

V polovině první třetiny se Slavii podařilo překonat třineckého gólmana podruhé, ale rozhodčí gól neuznali pro předešlé těsné posunutí brankové konstrukce. Na trestnou lavici však musel za obranný zákrok Pácal a Slavia výhodu dvou mužů v poli využila, i když Žižka se trefil až dvě vteřiny po návratu prvního vyloučeného Sekeráše na led. Slovenský bek se ale do hry ještě zapojit nestačil.

V 13. minutě byl vyloučen Martynek a Slavia i jeho faul potrestala. Opět od modré se prosadil Novák, jehož střelu Vojtek přes clonící hráče neviděl. Pohodu v týmu domácích dokumentovali následně Bednář a Tomica, Vojtek však byl pozorný a jejich velké šance zlikvidoval. Na obrazu hry nic nezměnila ani první přestávka, krátce po ní totiž Vojtka dokonce při vlastním oslabení vyzkoušel Vondrka. Stejně jako Hruška o několik vteřin později neuspěl.

Třinci sloužilo ke cti, že ani za nepříznivého stavu nevzdal své útočné snažení. Kvůli tomu však v obraně Ocelářů vznikala okénka a jedno takové v 32. minutě využil Klepiš, jehož po přečíslení dva na jednoho přesně našel výborně hrající Hruška. Když poté nepřidal pátou branku Bednář, dočkali se hosté. Při přesilové hře připravil Svobodu o čisté konto Korhoň.

Slavia i přesto kontrolovala vývoj zápasu, který mohl v 45. minutě mírně zdramatizovat Barinka. Slovenský útočník sice prostřelil Svobodu, ale trefil jen tyč. Více než sedm tisíc diváků se poté už žádné branky nedočkalo, Steberovi ve skórování zabránil výborným zákrokem Svoboda.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Kalous (Slavia Praha): "My jsme spokojeni s úvodem utkání, který nám brankově vyšel. Proměnili jsme příležitosti a dvě branky dali z přesilových her, které se nám v minulosti tolik nedařily. Pak jsme se snažili utkání si hlídat a zbytečně se netlačili dopředu. Víme, že Třinec má velmi šikovné útočníky, což se i potvrdilo. Párkrát zahrozil, ale v krizových momentech nás podržel Adam Svoboda."

Jiří Juřík (Třinec): "Celý zápas byl ovlivněný našim špatným vstupem. Už první šťastný gól Slavie, kdy se puk odrazil od rukavice, byl pro nás hodně brzy. Pak Slavia přidala další dvě branky v přesilových hrách. Myslím si, že my jsme začali hrát, co jsme od hráčů chtěli, až ve druhé polovině utkání, ale to samozřejmě Slavia hrála, co potřebovala, a vítězství si nenechala vzít."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz