• Česká pojišťovna play off
  • 3.4.2006 17:00
  • Semifinále
  • stav série 2:1

Sparta v play off opět doma vyhrála, Znojmo porazila 4:1

3. dubna 2006, 18:41

ČTK

Pražané předali před utkáním šek na více než 100 tisíc korun nadaci Kapka naděje. Oproti druhému duelu nastoupili domácí v pozměněném složení druhého a čtvrtého útoku, což si vynutila zranění útočníka Štrby, pro něhož po Bičánkově zákroku skončila sezona, a absence Špaňhela na soupisce. Kašpařík se tak posunul na levé křídlo k Tonovi a Markovi, čtvrtou formaci vytvořili Dragoun, Růžička a Langhammer, kteří byli především v úvodu hodně aktivní.

I ve čtvrtém domácím utkání vyřazovací části hnalo Spartu dopředu přes deset tisíc diváků a Pražané začali velmi aktivně. Střely Chabady a Tabačka ještě Trvaj kryl, ale nestačil zareagovat v 3. minutě, kdy Stehlíkovu ránu tečoval Dragoun. Oba týmy se sice snažily rychlým přechodem do útoku ohrozit branku soupeře, ale gólmani střely z dálky bez potíží kryli.

V 15. minutě putovali postupně na trestnou lavici Mikulík a Jareš a Spartě se naskytla na 85 sekund výhoda pět na tři, ale Marek ji faulem po 53 sekundách zmírnil. Domácí měli díky Kratěnovi šanci jak v přesilovce, tak potom po rychlém úniku Tona v oslabení, ale v obou případech byl úspěšnější znojemský gólman. V závěru úvodní části pálil Štefanka jen do Břízy.

Hned 30 sekund po přestávce zahrozil Hlinka, ale náskok Sparty zvýšil až v 23. minutě v přesilovce Pilař. Sparta hrála v početní výhodě díky Eratově faulu v útočném pásmu, Hlinka při zámku domácích vyslyšel Pilařovo klepání na led a sparťanský bek vyžádaný puk poslal tvrdou ranou od modré do znojemské klece. Hosté se těžko před spolehlivého Břízu prosazovali, střely Erata, Ludvíka a Štefanka sparťanský gólman kryl a Pražané se bez větších potíží ubránili i při Strakově vyloučení. Naopak další možnost Sparty měl po šikovném průniku Kratěna.

Pojistku nabídlo Znojmo soupeři v 44. minutě samo. Jarešovu rozehrávku vystihl Hlinka, Kratěna mu vrátil přihrávku před prázdnou branku a Trvaj byl bezmocný. Orlům se v ofenzivě nedařilo, Dopita na Břízu nevyzrál a hosté nevyužili ani další přesilovku. Naopak sparťanské útoky byly nápadité a po přečíslení dvou na jednoho s Tonem vyhnal Trvaje v 51. minutě z branky Marek. Suchan už puk za svá záda při své premiéře v letošním play off kotouč nepustil, ale Břízovi pokazil čisté konto Dopita.

Ohlasy trenérů po utkání:

Marian Jelínek (Sparta): "Viděli jsme nadprůměrný zápas play off, který pro nás naštěstí dopadl lépe než pro soupeře. Je úžasné hrát před tolika diváky, hráči si to uvědomovali a přistoupili k tomu podle toho. Soupeř i přesto, že se v úterý hraje znovu, hrál až do poslední minuty. Hrálo se slušně, takže opravdu to byl skvělý hokej. Chtěli jsme oživit hru pohybem, čtvrtý útok k tomu přispěl a navíc dal i důležitý první gól."

Miloslav Hořava (Znojmo): "Sparta hrála celý zápas velice dobře. My jsme nezvládli začátky třetin, a proto jsme prohráli. Hráčům nemohu nic vytknout, bylo tam pár chyb, ale takový je hokej. Ondřej po zásahu pukem do obličeje odjel do nemocnice a měl by být ještě dnes operován."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz