Zápas číslo šest. Colorado v bráně s Kuemperem, Point nehraje

Foto: Twitter Colorada Avalanche

V nadstavbové části drží Avalanche poměrně jasnou bilanci: devět zápasů venku, osm vítězství. Jediným týmem, který dokázal rabování alespoň přibrzdit, je právě finálový soupeř z Tampy Bay.

Lightning čelili za stavu 0:2 i 1:3 těžké situaci, ale pokaždé se z ní dokázali vyhrabat. Nyní to musí učinit potřetí. V brance Colorada znovu nastupuje na úkor Pavla Francouze Kanaďan Darcy Kuemper. Ve hře je návrat Andrého Burakovskyho. Naopak start domácího útočníka Braydena Pointa je vyloučený.

Avs mohli rozhodnout už na domácím ledě v Ball Areně, ale nervozita z velké příležitosti jejich výkon zřejmě trochu svázala. Vyrovnaný zápas dospěl do stavu 2:2, ale pak si rozhodující gól už tradičně přichystal český šikula Ondřej Palát. Colorado věří, že do dalšího utkání vstoupí s odlišným mentálním nastavením.

Klišé o tom, že poslední krok bývá tím vůbec nejtěžším, beze zbytku platí. Avalanche si ovšem musí uvědomit, co je v sázce, a zabojovat o uzavření finále už na floridském poloostrově. Mezi třemi tyčemi bude znovu začínat Darcy Kuemper, který tak zřejmě definitivně vystrnadí náhradníka z Plzně Pavla Francouze.

„Darcy Kuemper? Dostal nás až sem."

„Dostal nás až sem. Ve čtvrtém zápase série jste viděli, čeho je schopný. Jsme ve finále a vedeme i díky jeho výkonům 3:2,“ chválil Kuempera Jared Bednar, přestože byl nespokojený s prvním gólem, který v předchozím utkání inkasoval z hole českého zadáka Jana Rutty.

Bolts zkusí zopakovat výkon z úvodního domácího klání ve finále, který byl jejich dosud nejlepším. Odpovídala tomu vysoká výhra 6:2. Vysoký příděl vyhnal právě Kuempera z brankoviště už po půlhodině hry.

„Musím žasnout nad tím, kolikrát jsme se už dokázali znovu nakopnout.“

Tampu nemůže celek z Denveru podceňovat ani nyní. Žádný jiný tým v současné NHL není schopný tolikrát spadnout a znovu se postavit. Lightning mají i po dvou vítězstvích v play off maximální očekávání a odhodlání.

„Musím žasnout nad tím, kolikrát jsme se už dokázali znovu nakopnout,“ říká kouč Tampy Bay Jon Cooper. „Ne vždycky je to o herní pohodě. Překousáváme zranění, blokujeme střely, hráči mají vybudovaný skvělý přístup k zápasu.“

Foto: Twitter Tampy Bay Lightning

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz