Zámorský má jasno! V extralize se loučí, hlásí návrat do Švédska

Foto: Roman Kantor, hc-kometa.cz

17. září 2021, 18:19

Adam Bagar

Obránce Petr Zámorský se po čtyřech extraligových sezonách vrací do švédského Örebro, kde uspěl na čtrnáctidenní zkoušce. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

29letý hokejista se vrací do velmi dobře známého prostředí. V Örebro působil už během let 2015 až 2017, odehrál za něj 94 zápasů s bilancí 42 bodů za 13 branek a 29 nahrávek. Nyní tam opět přesvědčil o svých herních kvalitách.

„Líbilo se nám, co jsme od Petra viděli, když s námi dva týdny trénoval. Myslíme si, že se od svého předchozího působení ve Švédsku rozvinul. Vidíme v jeho hře velký potenciál,“ hlásí sportovní manažer klubu Niklas Johansson.

Zámorský bude působit v Örebro po čtyřech letech v extralize, kterou hrál za Spartu, Mountfield a Kometu. Nejvíce toho odehrál na východě Čech, kvůli neshodám s trenérem Růžičkou ale na přelomu roku odešel hostovat do Brna.

Dlouholetý reprezentant a účastník tří seniorských MS hrál na domácí scéně i za mateřský Zlín. S ním v roce 2014 slavil mistrovský titul, po němž získal laso ze zahraničí. Hrál nejen ve Švédsku, ale i ve Finsku či na farmě v AHL.

Nyní obránce s 357 extraligovými starty a 142 body (41+101) stráví minimálně další rok na severu Evropy. „Jsem moc rád, že se mohu do Örebro vrátit. Na dřívější působení mám jen pěkné vzpomínky,“ přiznává Petr Zámorský.

Ten po úspěšné zkoušce zamířil ve středu domů do Česka, k týmu se připojí v pondělí. Do kolotoče SHL by mohl naskočit v sobotu 25. září v Luleä, kde se Örebro po dvou těsných porážkách 2:3 porve o první výhru v sezoně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz