Potvrzeno! Robin Hanzl odchází z KHL do Švédska

Foto: spartak.ru

18. června 2021, 13:00

Ondřej Mach

Spekulace z posledních dní se potvrdily: český útočník Robin Hanzl mění Spartak Moskva za švédskou Timru. Klub o jeho angažování informoval na svých webových stránkách.

Dvaatřicetiletému forvardovi po sezoně skončila smlouva. Minulý týden v rozhovoru pro Ústecký deník prozradil, že zvažuje tři varianty – pokračování v KHL, Švýcarsko nebo Švédsko. 

O pár dní později server hockeynews.se napsal, že o Hanzla má eminentní zájem švédská Timra, nováček tamní nejvyšší soutěže. 

A tahle spekulace se nyní ukázala jako pravdivá, produktivní centr se s klubem dohodl na roční smlouvě. 

„Robin je centr, který v KHL za poslední roky zaznamenal hodně bodů. Během sezony pro nás bude neuvěřitelně důležitý,“ uvedl na webu švédského klubu generální manažer Kent Norberg.

„Robin je centr, který v KHL za poslední roky zaznamenal hodně bodů.“

Hanzl v Rusku působil čtyři roky, na východ zamířil po sezoně 2016/17. Předtím úspěšně hájil barvy Litvínova, se kterým oslavil zisk historického titulu. 

První ročník v KHL nastupoval za Nižněkamsk, následně se upsal právě moskevskému Spartaku. V hlavním městě Ruska navázal na produktivní časy z extraligy a každoročně se pohyboval kolem hranice třiceti bodů. 

Teď si ve 32 letech vyzkouší štaci ve Švédsku. 

„Jsem rád, že mám příležitost hrát ve Švédsku a Timře. Slyšel jsem, že je to hokejové město s fantastickými příznivci,“ řekl Hanzl. 

„Švédská liga je jednou z nejlepších lig na světě, takže očekávám, že se ve své kariéře posunu o krok výš.“

„Švédská liga je jednou z nejlepších lig na světě, takže očekávám, že se ve své kariéře posunu o krok výš. Udělám maximum pro to, aby tým uspěl,“ doplnil rodák z Ústí nad Labem. 

Hanzl v uplynulých letech pravidelně reprezentoval, nedávno se v Rize představil na svém druhém mistrovství světa. V sedmi utkáních si do statistik připsal čtyři asistence. 

Foto: Markéta Křížová

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz