Zábranský nevylučuje další změny: Trh je slabý, ale aktivita manažerů obrovská

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

23. ledna 2020, 15:25

Adam Bagar

Konec ledna se blíží. Už jen osm dní mají extraligové kluby na to, aby ještě sáhly ke změnám v kádrech. Další posily nevylučuje ani brněnský majitel Libor Zábranský.

„Trávím teď na telefonu snad i dvanáct hodin denně. Všichni chtějí mít pro závěr sezony co nejsilnější kádry. Takže se hodně telefonuje, jedná. A byť je trh slabý, aktivita manažerů je obrovská. Ani já nevylučuji další změny,“ líčí v rozhovoru na klubovém webu.

Zahraniční posily ale zatím ve hře nejsou. „Měl jsem telefonáty se švýcarskými a rakouskými zástupci hráčů, ale to jsou spíš jen takové informativní zprávy, jak kde kteří hráči jsou na trhu volní. Myslím si, že teď není nikdo, kdo by k nám měl přijít hrát ze zahraničí.“

„Všichni chtějí mít pro závěr sezony co nejsilnější kádry. Takže se hodně telefonuje, jedná. A byť je trh slabý, aktivita manažerů je obrovská.“

„Ale uvidíme, všechno skončí 31. ledna o půlnoci. Samozřejmě bychom chtěli být co nejlépe připraveni po kondiční a taktické stránce, ale zároveň jít do play off i s co nejkvalitnějším kádrem. Uvidíme, jak se to podaří,“ doplňuje brněnský majitel a hlavní trenér.

Kometa už v minulých dnech představila několik změn. Na zkoušce nepřesvědčil zadák Jack Glover, jenž zamířil do finského Vantaa. Následně se loučil ještě zkušený útočník Jan Hruška, který byl vyměněn do Vítkovic za Šimona Stránského a Daniela Krenželoka.

„Honza v Kometě odvedl obrovský kus práce, za což si zaslouží dík a respekt. Mluvil jsem s ním a vše mu vysvětlil. Do Vítkovic jde na hostování, nikoliv na přestup a nikde není dáno, že se nevrátí zpátky pomáhat nám s výchovou mladých hráčů,“ říká Zábranský.

„Tuhle výměnu jsme si mohli dovolit, protože naši mladí hrají výborně, a když se uzdraví zranění top útočníci, bude v útoku obrovský přetlak,“ dodává k odchodu Hrušky. Místo něj získal mladého útočníka i beka. „Dlouhodobě jsme usilovali o rozšíření defenzivních řad.“

Soupiska HC Kometa Brno

Brankáři:
Marek Čiliak, Karel Vejmelka, Lukáš Klimeš.

Obránci:
Ivan Baranka, Tomáš Bartejs, Michal Gulaši, Daniel Krenželok, Tomáš Malec, Ondřej Němec, Filip Pyrochta, Stanislav Svozil.

Útočníci:
Martin Dočekal, Martin Erat, Petr Holík, Luboš Horký, Petr Kratochvíl, Lukáš Kucsera, Michal Kunc, Silvester Kusko, Peter Mueller, Jakub Orsava, Karel Plášek mladší, Tomáš Plekanec, Daniel Rákos, Šimon Stránský, Vojtěch Střondala, Tomáš Vincour, Martin Zaťovič.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz