Vítkovice hlásí novinku v kádru, na zkoušku přichází útočník Kalus

Foto: hcorli.cz

Hokejisté Vítkovic hlásí novinku v ofenzivě, trenér Miloš Holaň bude mít k dispozici útočníka Marka Kaluse. Odchovanec Havířova se zapojil do přípravy a měl by naskočit do dnešního duelu na ledě Litvínova.

Jak klub informuje na sociálních sítích, Marek Kalus bude ve Vítkovicích prozatím na měsíční zkoušce. Součástí dohody je opce, pokud sedmadvacetiletý rodák z Krmelína uspěje, může být spolupráce posléze prodloužena.

V tuzemské nejvyšší soutěži dosud Kalus nesehrál žádné utkání, čeká ho tedy extraligová premiéra. Odchovanec Havířova v mládí nastupoval také za Třinec, coby junior odešel do zámoří, kde oblékal dresy týmů Spokane Chiefs a Brandon Wheat Kings.

Po návratu do Evropy si zahrál na Slovensku, ve Švédsku či v Polsku, dobře si ho pamatují fanoušci Znojma – během ročníku 2018-19 nasbíral i s play off 55 startů v mezinárodní EBEL s bilancí 29 gólů a 32 nahrávek. Loni přešel do Lince, jenže se zranil, za rakouský klub tudíž stihl jen 20 soutěžních klání a zaznamenal 17 bodů.

Na měsíční zkoušku s opcí přichází do A-týmu odchovanec a kmenový hráč Vítkovic Marek Kalus. 27letý útočník působil v...

Zveřejnil(a) HC Vítkovice Ridera dne Pondělí 7. prosince 2020

Marek Kalus hrál v minulosti tři sezony za prvoligový Havířov, kde v minulosti úspěšně působil jeho tatínek. Starší bratr Petr má na kontě start za národní mužstvo i pobyt v prvním týmu Bostonu, naši nejvyšší soutěž si zahrál za Vítkovice či pražskou Slavii.

Nejmladší člen hokejové rodiny se po zdravotní pauze vrací do profesionálního hokeje. „Pro Marka je zkouška ve Vítkovicích příležitostí, je připraven potvrdit kvality a přesvědčit klub k další spolupráci," řekl hokej.cz Tomáš Krejčí ze společnosti Unlimited Sports Management, jež hráče zastupuje.

Kaluse zdobí výborné bruslení i produktivní koncovka, za Vítkovice by měl nastoupit už v dnešním duelu na ledě Litvínova, v němž hosty poprvé povede nové trenérské trio Miloš Holaň, Roman Šimíček, Radek Philipp.

Aktuální kádr HC VÍTKOVICE RIDERA

Brankáři:
Daniel Dolejš, Miroslav Svoboda, Darek Bartošák.

Obránci:
Robert Černý, Jesse Dudas, Patrik Koch, Lukáš Kovář, Jakub Kubeš, Roman Polák, Jan Štencel, Peter Trška.

Útočníci:
Jan Bernovský, Rastislav Dej, Martin Dočekal, Jan Hruška, Zbyněk Irgl, Ivan Ivan, Marek Kalus, Lukáš Krenželok, Tomáš Kubalík, Dominik Lakatoš, Vojtěch Lednický, Alexandre Mallet, Rostislav Marosz, Josef Mikyska, Vojtěch Polák, Martin Ryšavý, Jan Schleiss, Peter Šišovský, Nicolas Werbik.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz