Uzavřená extraliga? Bouří se Sparta s Libercem, zuřil i Gulaš

Foto: hcsparta.cz

22. prosince 2019, 17:19

Jan Šimek

Zpráva o možné změně herního řadu Tipsport extraligy v průběhu rozehrané sezony, kterou přinesl deník Sport, spustila v hokejovém prostředí poprask.

Deník Sport přišel na základě svých nejmenovaných zdrojů s informací, že se nejvyšší soutěž uzavře s platností právě od probíhajícího ročníku. Vše by mělo být stvrzeno na lednové mimořádné valné hromadě APK.

Nyní platí princip přímého postupu a sestupu, který je v Tipsport extralize znovu zaveden od této sezony 2019/20 s tím, že sestupovat bude nejhůře umístěný klub v základní části extraligy, kam naopak postoupí vítěz play off Chance ligy. „Přímé postupy a sestupy považuji za sportovně nejspravedlivější,“ řekl tehdy v této souvislosti prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Proč se bude zpátky hrát o přímý postup a sestup?

Některé kluby byly informací o možném uzavření Tipsport extraligy v probíhající sezoně zaskočeny. Své stanovisko vydala například pražská Sparta, jejíž generální manažerka Barbora Snopková Haberová uvedla: 

„Způsob, kterým došlo k otevření tohoto tématu během probíhající soutěže, považujeme za velmi nešťastný. Dle našich informací nejsme jediní, kteří se k uzavření v rozběhnuté soutěži neměli možnost vyjádřit. Tento návrh pochopitelně důrazně odmítáme.“

V podobném duchu se na svém webu vyjádřil i Liberec: „Bílí Tygři zásadně odmítají uzavření nejvyšší české hokejové soutěže v aktuální a již rozehrané extraligové sezóně. Bílí Tygři se neúčastnili žádného oficiálního jednání, při kterém by bylo projednáváno uzavření ELH, ani nebyli přizváni skupinou zástupců určitých klubů k projednání a vypracování takového návrhu, tedy ke změně herního řádu ELH pro probíhající sezonu 2019/20.“

„Neměli jsme tudíž možnost se k jakýmkoliv návrhům vyjádřit a jsme zásadně proti této účelové změně, která by nastala v právě probíhající sezoně. Žádné podrobnosti k připravovaným „návrhům“ a ani žádná oficiální pozvánka na VH APK s daným programem na klub prozatím nedorazila,“ stojí v klubovém vyjádření.

Na Twitteru si postěžoval i rozčarovaný nejproduktivnější hráč soutěže – útočník Plzně Milan Gulaš. ↓ Přijdou další změny? To ukáže až čas.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz