Tři neuznané góly Slavie, Tomáškovo sólo a Šindelářův den blbec

15. září 2015, 11:00

Marek Hedbávný

WSM Liga nabírá hned od samotného začátku zběsilé tempo. Středa - zápas. Sobota - zápas. Pondělí - zápas. A ve středu 16. září? Samozřejmě další zápas! Fanouškům ovšem svižný rozjezd nevadí. Vždyť se na nejrychlejší kolektivní hru těšili celé léto. Prostřednictvím tohoto článku se vraťme do třetího kola, které stejně jako úvodní dvě nabídlo několik zajímavých okamžiků.

Události 3. kola WSM Ligy

Ojedinělá individuální akce a první Tomáškův gól v seniorském hokeji
Tak to byla, panečku, trefa! David Tomášek, devatenáctiletá posila Draků z Dynama, získal v obranném pásmu puk, rozjel se proti třem jihlavským hráčům a... Bekhendem vymetl horní růžek Škarkovy branky! Hezčí první gól mezi muži vstřelit nemohl. Kolik jich letos ještě přidá? Včetně těch škaredých, i ty se totiž počítají.

Video z Tomáškova nádherného gólu naleznete výše.

Smolař Filip Šindelář
Špatný den může přijít kdykoliv. V pondělí večer si jeden takový vybral gólman Šumperka Filip Šindelář. Zkušený brankář inkasoval pětkrát. Dvě z obdržených branek si za rámeček rozhodně nedá (viz přiložené video). Co naplat, že v první třetině svůj tým podržel a celkově pochytal hned osmatřicet střel soupeře...

Jsou zkrátka zápasy, jež se nevyvedou. Jediná možná rada? Rychle na to zapomenout a hodit za hlavu! Vždyť již ve středu sehrají Draci další utkání - na ledě fanoušky hnaného Havířova.

» Anketa: Tipujte vítěze WSM Ligy!

Šťastný gól Filipa Dundáčka v čase 1:15:30, kuriózní trefa jeho spoluhráče Harkabuse v 1:25:00.

Tři nájezdy, tři góly! 
Třebíč zůstává neporažena a krátce po startu soutěže okupuje třetí pozici. Krom spolehlivě chytajícího Vejmelky má na současném umístění Horácké Slavie velký podíl její kapitán David Dolníček. Dlouholetý první centr bílých hvězd v úvodním utkání sezony rozhodl nájezdovou loterii v Šumperku, v pondělí večer tento počin zopakoval. A opět ve velkém stylu! Rozjel se pomalu, dá se říci ve florbalovém stylu, pak ale stačilo rychle naznačit rameny, zamíchat s pukem a zavěsit pod horní tyč. V tom je David Dolníček mistr. Potvrdil to i tváří v tvář kladenskému Cikánkovi.

Své nájezdy s přehledem proměnili i Tomáš Svoboda a Petr Polodna. Zkušenosti se holt nedají naučit. Ty přijdou až s věkem.

Sestřih nájezdů naleznete od času 2:25.

Opakovaný nájezd rozhodl o bodu navíc
O vítězi utkání mezi partnerským týmem Hradce Králové, ano, toho Hradce, kam před dvěma lety putovala z Českých Budějovic extraligová licence, a Motorem se muselo rozhodnout až v samostatných nájezdech.

Těch se jelo sedm. Jak je to možné? První nájezd Litoměřic se totiž opakoval! Zatímco úvodní pokus Zdeněk Doležal nevyužil, podle rozhodčích i vinou faulu českobudějovického brankáře Gáby, ten druhý už ano. Hostující celek protestoval, verdikt sudích však zůstal nezměněn.

Nikdo jiný už branku nevstřelil, ani nájezdoví specialisté Straka s Nouzou, a poslední tým tabulky tak porazil lídra soutěže 5:4. Zatímco České Budějovice klesly na druhé místo, Stadion se odrazil od ligového dna.

Rošáda před nájezdy - zkušeného Hyláka nahradil junior Frodl
Ve šlágru prvního kola WSM Ligy proti Kladnu Slavia nájezdy nezvládla. Když k dovednostní disciplíně dospělo i ve třetím kole, v souboji s Prostějovem, trenéři sešívaných se rozhodli vyměnit gólmany. Do té doby spolehlivě chytajícího Alexandra Hyláka nahradil teprve devatenáctiletý Dominik Frodl. Ten sice inkasoval již z první penalty, zbylé dva nájezdy však zneškodnil a pomohl Pražanům k bonusovému bodu.

S mladým Dominikem Frodlem vám přineseme zítra dopoledne rozhovor.

Tři neuznané góly Slavie
V témže zápase, tedy v souboji Prostějova a Slavie, padly hned tři branky, které nakonec nebyly uznány. První byl dosažen rukou, druhá trefa sešívaných nebyla uznána kvůli kopnutí puku bruslí a třetí gól padl až po konci vymezeného času.

Sestřih zápasu naleznete zde:

Hráč kola podle hokej.cz

Karel Vejmelka (SK Horácká Slavia Třebíč)
Po první třetině souboje mezi Kladnem a Třebíčí mohli hosté prohrávat o čtyři branky a nikdo by se nemohl divit. To by však v brankovišti Horácké Slavie nesměl stát Karel Vejmelka. Gólman zapůjčený z Pardubic a potenciální jednička reprezentační dvacítky pro nadcházející mistrovství světa pomohl týmu přečkat tlak soupeře. Ve zbytku zápasu už se Třebíč Kladnu vyrovnala a v samostatných nájezdech rozhodla o svém třetím vítězství v řadě.

Karel Vejmelka je jediným prvoligovým gólmanem, jenž má na svém kontě už tři vychytaná vítězství.

Karel Vejmelka je jediným prvoligovým gólmanem, jenž má na svém kontě už tři vychytaná vítězství. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Tým kola podle hokej.cz

HC Stadion Litoměřice
Favorit je skolen! České Budějovice, které měly po dvou zápasech skóre 12:4 a šest bodů v tabulce, si z Kalich areny na jih Čech vezou jediný bod. Motor přitom po dvou třetinách vedl o dvě branky. Jihočeši, které web hokej.cz vyhlásil týmem 2. kola WSM Ligy, ovšem poslední periodu nezvládli, stejně jako následný rozstřel. Litoměřice tak slaví první body v sezoně 2015/2016. Na úkor papírově nejsilnějšího mužstva soutěže!

Návštěva kola

3 450 diváků - LHK Jestřábi Prostějov vs. HC Slavia Praha
Sešívaní, extraligoví šampioni z let 2003 a 2008, jsou pro prvoligové fanoušky velkým tahákem. Klub s bohatou historií přilákal do ochozů prostějovského zimního stadionu bezmála 3 500 diváků. Přes dva tisíce vstupenek se prodalo již v předprodeji!

Další návštěvy:
HC ZUBR Přerov vs. HC Most - 1953
Rytíři Kladno vs. SK Horácká Slavia Třebíč - 1803
HC Stadion Litoměřice vs. ČEZ Motor České Budějovice - 970
Salith Šumperk vs. HC Dukla Jihlava - 845
HC Slovan Ústí nad Labem vs. AZ Havířov - 782
HC Benátky nad Jizerou vs. SK Kadaň - 215

Povedené choreo prostějovských fanoušků. Cíl je jasný - pohřbít ostatní prvoligové soupeře.

Povedené choreo prostějovských fanoušků. Cíl je jasný - pohřbít ostatní prvoligové soupeře. | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Ze statistik

Do třetice všeho dobrého. Jaroslav Roubík prolomil čekání na 1. kanadský bod
Lídr Ústí nad Labem, nestárnoucí Jaroslav Roubík, vyšel v prvních dvou zápasech bodově naprázdno. Chuť si spravil v pondělí večer. Na sedmigólovém výprasku Havířova se podílel dvěma kanadskými body.

Juraj Šimboch znovu přesvědčil o svých kvalitách
V sobotním zápase musel Přerov služby slovenského brankáře oželet. Šimboch, který loni dotáhl Prostějov k záchraně, totiž plnil roli dvojky ve Frýdku-Místku. Proti Mostu už ovšem stál v přerovském brankovišti. Z devětatřiceti na něj letících střel nedokázal chytit pouze jedinou, a výrazně se tak podílel na druhé domácí výhře nováčka soutěže.

Kanadské bodování WSM Ligy
1. Martin Heřman (ČB), 3+4
2. Josef Straka (ČB), 1+6
3. Michal Švihálek (ČB), 3+2
4. Josef Skořepa (JIH), 3+2
5. Jiří Rys (ÚNL), 1+4

Nejlepší střelci WSM Ligy
1. Martin Heřman (ČB), 3g
2. Josef Skořepa (JIH), 3g
3. Michal Švihálek (JIH), 3g

Nejproduktivnější obránci
1. Roman Vráblík (ČB), 2+2
2. Ondřej Smetana (ÚNL), 1+3
3. Jaroslav Mrázek (KAD), 2+1

Statistika +/-
1. David Kuchejda (ČB), +4
1. Nathan Robinson (SLA), +4
1. Josef Mikyska (ČB), +4

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Šlágr 4. kola

17:30 ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Slavia Praha
Slavia neměla na začátku soutěže zrovna příjemný los. V prvním kole zajížděla na Kladno, ve třetím pak na led posíleného Prostějova. A v zápase číslo čtyři se sešívaní musí poprat o body v Budvar Aréně. Dá se očekávat skvělá návštěva a líbivý hokej. Kdo se bude radovat z vítězství?

Další zápasy 4. kola

Středa 16. září:
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – HC Benátky nad Jizerou
17:30 HC Most – Rytíři Kladno
17:30 HC Dukla Jihlava – HC ZUBR Přerov
18:00 SK Kadaň – LHK Jestřábi Prostějov
18:00 HC AZ Havířov 2010 – Hokej Šumperk 2003
18:00 HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústí nad Labem

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz