Trenér Reichel: o špatných buly i situaci Gulaše a Faksy

Foto: Vladimír Koča

14. května 2019, 14:44

Marek Hedbávný

(BRATISLAVA, od našeho zpravodaje) Reprezentanti dnes měli volno. Na led šli pouze hráči, kteří jsou zatím mimo sestavu. A společně s nimi i Radek Faksa s Pavlem Francouzem, nové posily ze zámoří.

O aktuální situaci v týmu hovořil s novináři v hotelovém lobby asistent trenéra Robert Reichel.

Poprvé na ledě se objevil Radek Faksa.
Ano, Radek dnes ráno individuálně trénoval. Myslím, že jeho zdravotní stav je v pořádku. Uvidíme ještě zítra na týmovém tréninku. Jestli bude všechno tak, jak má být, tak by mohl být dopsán na soupisku.

Míříte do Bratislavy? Přečtěte si velký fanouškovský manuál! »

Nikdo z Dallasu už to tedy neblokuje?
Dohoda byla taková, že do čtvrtka hrát nesmí. Radek se, myslím, dneska cítil dobře a žádný problém tam nebyl. Počkáme do zítřka a podle toho se rozhodneme.

Bude mít spíše defenzivnější úkoly, nebo s ním počítáte třeba do první formace?
Ještě musíme počkat, jestli bude stoprocentně fit. Abychom tady o něčem nemluvili, a pak by to nebyla pravda... Zítra je týmový trénink. Tam chceme vidět, jestli je v pořádku. Až půjde do kontaktu a podobných věcí. 

„Máme 25 lidí na akreditacích, takže když zapíšeme Milana, tak někdo bude muset odjet."

A co Milan Gulaš?
Milan není akreditovaný, proto ani nemůže být s týmem na ledě. Ale už byl dvakrát individuálně a měl i tréninky na suchu: jak včera, tak dneska. Cítí se výborně. To rozhodnutí, jestli ho dopsat na soupisku, nebo ne, musíme udělat my. Momentálně máme ještě čas. Zatím je tady navíc. Uvidíme, jak se bude cítit večer. Pak nějaké rozhodnutí asi přijde.

Povolali jste Gulaše i vzhledem k tomu, že vidina dalších posil z NHL se vzdaluje?
Víte moc dobře, že máme ještě tři místa volná. Ta varianta, že už z NHL nikdo nepřijede, tam je. My jsme na to připravení. Milan je zdravý, dostává se zpátky do tréninkového procesu. Každý den se lepší: dneska vypadal líp jak včera. Je to na posouzení. Máme 25 lidí na akreditacích, takže když zapíšeme Milana, tak někdo bude muset odjet. I to musíme zhodnotit: jestli by to byl přínos, nebo ne.

V čem by vám mohl pomoct?
Víme, jaká je síla, když hraje s Janem Kovářem. Určitě by nám pomohl na přesilovkách. Milan je profík. Je to ale o tom, v jaké bude pohodě. Ta pauza možná nebyla ani tak dlouhá, ale bral antibiotika, která mu nedovolila přijet do Brna. V tom byl největší problém. Každopádně věřím tomu, že je schopný dát se dokupy.

Miloš Říha nicméně připustil, že je to risk.
Když to rozhodnutí bude, tak ho bereme na sebe. Když bude opačné, pojede se dál. Jsou tu hráči, kteří jsou připravení naskočit. To rozhodnutí ještě nepadlo.

„Víme, jaká je síla, když hraje s Janem Kovářem."

Jaký má dnes reprezentace program?
Kluci, co včera hráli, tak mají volno. Ti, co nehráli, tak měli dopoledne individuální trénink. Byli jsme na ledě s Davidem Tomáškem, Petrem Zámorským, Milanem Gulašem a Radkem Faksou. A hlavně jsme potřebovali jít na led s brankářem Pavlem Francouzem. 

A co zbytek týmu?
Ten má volno. Sraz máme až na večeři.

REPORTÁŽ: Představení Českého domu v Bratislavě »

Je důležité, aby si hráči vyčistili hlavu?
Myslím, že ano. Ty tři zápasy ve čtyřech dnech byly náročné. Potřebovali trochu vypadnout od hokeje. Věřím, že jim to pomůže.

„Váznou nám buly, tam to není dobré."

Na čem je potřeba pracovat na dalších trénincích?
Váznou nám buly, tam to není dobré. Vhazování přitom trénujeme pořád. Včera jsme tam měli dva hráče, kteří byli hodně pod padesáti procenty. To určitě musíme zlepšit. Věnujeme se tomu furt, povídáme si o tom – na ledě to pak ale ti hráči musí odehrát sami.

Moc se teď nedařily ani přesilovky.
Myslím, že byl problém v tom, že nepřišla finální přihrávka. A když už přišla, tak z toho zase nebyla střela. Ty puky furt přehráváme. Musíme to zjednodušit: pokud máme šanci vystřelit, tak za tím máme jít. Zkrátka musíme víc střílet a víc clonit brankáři.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz