Statistiky po USA: Tříbodový Kulich, vytížený Špaček i opory USA na −4

Foto: Martin Voltr

(EDMONTON, od našeho zpravodaje) Podle statistických analýz, prognóz a čísel neměli mít čeští junioři ve čtvrtfinálovém souboji s USA nijak velkou šanci. Opak se však stal pravdou, svěřenci Radima Rulíka nakonec přehráli Spojené státy výsledkem 4:2. Co závěrečný duel čtvrtfinále prozradil z pohledu statistik?

Nejvytíženější Čech? Špaček! I přes vyloučení Stanislava Svozila zůstal nejvytíženějším Čechem obránce z druhého páru a parťák přerovského odchovance –⁠ David Špaček. Syn slavného otce strávil na ledě přesně 23 minut a 23 sekund, což je nejvíce ze všech hráčů české dvacítky a vlastně nejvíc ze všech účastníků zápasu. Spolu s Davidem Jiříčkem navíc plzeňský odchovanec ve třetím dějství prakticky neslezl z ledu. Oba mezi mantinely strávili takřka devět a půl minuty. 

Kulich Jiří ohromuje. Jiří Kulich po draftu upoutal na development kempu Sabres, oslňuje rovněž i na světovém šampionátu juniorů. V zápase se Spojenými státy si připsal dvě nahrávky, ke kterým přidal v závěru ještě gól do prázdné branky. Celkem je na turnaji na šesti bodech (2+4). A to se jedná o hráče ročníku narození 2004.

Majstrštyk se Šapovalivem. Do elitní formace k Janu Myšákovi a Jiřímu Kulichovi vysunuli trenéři Matyáše Šapovaliva, jenž do té doby nastupoval ve čtvrté lajně. A jednalo se prozíravý tah! Nakonec všichni tři členové první letky vstřelili gól, Šapovalivův zásah se stal dokonce tím vítězným. Jak Myšák, tak také Kulich i Šapovaliv zápas zakončili na pozitivní bilanci +3. 

Suchánek znovu nad magickou hranicí. Proti Kanadě oslnil snad úplně všechny. Přerovský odchovanec Tomáš Suchánek si i přes pět inkasovaných branek udržel bilanci nad pověstnou 90% hranicí. I proti USA tomu tak bylo, celkem si český muž s maskou, jenž hájí v zámoří barvy Tri-City Americans, připsal 28 zákroků z 30 střel. Výsledek? Úspěšnost 93 % a hlavně výhra 4:2.

Americké opory na −4. Američané prožili zápas blbec. V týmu mají – s rukou na srdci – skutečně větší kvalitu, jenže tu přetlačilo české odhodlání a taktická připravenost. I díky tomu nakonec byli na ledě u všech inkasovaných gólů doposud klíčoví hráči Spojených států –⁠ Thomas Bordeleau nebo Carter Mazur, kteří tak zaznamenali bilanci −4. Naopak jediným Američanem s plusovým bodem je kapitán Brock Faber.

Cooleyho 100% dominance. Vyfauloval se na něm Svozil, celkově patřila trojka červnového draftu Logan Cooley mezi ty nejvýraznější Američany. Nejenom přesto, že skóroval jako první, i tak zapsal jeden mladíček na soupisce USA zajímavý milník. Ze svých 13 absolvovaných vhazování neprohrál ani jedno jediné. A tak má neskutečnou 100% úspěšnost na buly. Celkově Američané v kruzích pro vhazování váleli.

Nadvláda USA na buly. Američané byli možná až v samotném závěru výrazně lepším týmem, jinak se tento fakt rozhodně tvrdit nedá. V čem ale hokejisté USA vynikali po celý zápas, to byly rozhodně souboje na vhazování. Celkem totiž buly vyhráli hned 38x, naopak prohráli jen ve 21 případech. Celková úspěšnost hráčů ze Severní Ameriky činila 64,41 %.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz