Slováci se zlobí. Rosandič šel pod sprchy za plivanec, hrozí mu trest

28. května 2021, 12:35

Adam Bagar

Slovenští hokejisté by na čtvrteční zápas se Švýcary nejraději rychle zapomněli. Nejen, že schytali debakl 1:8, ale navíc dohrávali bez dvou potrestaných hráčů, kterým teď hrozí dodatečné stopky! Předčasně pod sprchy museli útočník Kristián Pospíšil i obránce Mislav Rosandič.

Vyloučení libereckého zadáka bylo hodně podivné. Kdyby vyfasoval vyšší trest za nebezpečné podkopnutí Jonase Siegenthalera, Slováci by nejspíš nic nenamítali, ale hlavní rozhodčí tenhle zákrok ocenili dvojkou za nedovolené bránění.

Trest na pět minut plus do konce utkání dostal Mislav Rosandič za plivnutí na soupeře, na nějž upozornil jeden z čárových sudích. Slovenský bek si při rozmíšce se Siegenthalerem odplivnul a slina podle všeho skončila na rukávu Švýcara.

Rosandič se marně snažil přesvědčit arbitry, že nešlo o úmysl. Slováci se zlobili a rozhodnutí Kanaďana Oliviera Gouina a Čecha Martina Fraňa nechápali. Hráče se na pozápasové tiskové konferenci zastal i hlavní trenér Craig Ramsay.

„Byl to zřejmě nešťastný moment. Hráč jako Mislav by nikdy něco takového neudělal. Na to je příliš dobrý. Nejen jako hráč, ale i jako člověk,“ měl jasno kanadský šéf střídačky Slováků, kteří od soupeře dostali hned pět branek v oslabení.

Švýcaři svůj gólostroj nastartovali už při brzkém vyloučení Kristiána Pospíšila, který si vyšlápl na Andrese Ambühla a trefil jej loktem do obličeje. „Byl vysoko a trefil mu hlavu, za mě šlo o zasloužené vyloučení,“ uznal v tomto případě 70letý kouč.

Slováci nakonec podlehli 1:8 a nenavázali tak na úvodní tři vítězství nad Běloruskem, Velkou Británií a Ruskem. Teď navíc musejí doufat, že nepřijdou o Pospíšila a Rosandiče, které bude v brzké době jistě řešit disciplinární panel IIHF.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz