Rozhodnuto! Hokejové zápasy se hrát budou, ale bez diváků

Foto: hcskoda.cz

Český hokej reagoval na rozhodnutí Bezpečnostní rady státu, která kvůli koronaviru zakázala pořádání veřejných akcí s účastí přesahující sto osob. Co zaznělo na mimořádné tiskovce v Síni slávy?

Krátce po tiskové konferenci přišla od státních úředníků další informace, že se do počtu 100 osob počítají i hráči a tak dále. To zcela mění situaci – pro aktuální informace tak prosím přejděte na tento článek. Následující text vychází z tiskové konference, po které se situace zase změnila.

Zásadní sdělení je, že dnešní utkání v Tipsport extralize, Chance lize i 2. lize se uskuteční. Akorát bez diváků. Respektive návštěvnost zápasů nesmí přesáhnout 100 osob. „Záleží na jednotlivých klubech, jestli tam pustí alespoň těch sto diváků, nebo vůbec ne," uvedl ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček.

Fanoušci tak budou odkázaní především na televizní a internetové přenosy. Sledovat je můžete například na HokejkaTV.

„Když to převedu do normální řeči, tak se normálně hraje, a to do počtu diváků, který vláda stanovila. Na zápase může být maximálně sto diváků,“ shrnul prezident Českého hokeje Tomáš Král. „Do tohoto čísla se nepočítají ti, kteří zajišťují zápas: tedy zaměstnanci hal, netýká se to ani televize nebo akreditovaných novinářů. Protože to jsou všechno lidé, kteří tam plní pracovní povinnosti.“

„Jak si klub vybere sto diváků, kteří na ten zápas budou moct, je v kompetenci klubu, který to utkání pořádá. Veškerá zodpovědnost je na nich," uvedl Řezníček. „My kluby jenom vyzvali k tomu, aby dodrželi výnos Ministerstva zdravotnictví." 

Ve středu od 13:00 bude v sídle svazu mimořádná schůzka, kam nejprve přijedou zástupci extraligových a poté i prvoligových klubů, které se dostaly do play off.

O tom, jak budou hokejové soutěže probíhat dál, se tedy povede další diskuze. Úterní program nicméně zůstává v platnosti. „Samozřejmě, že je to velká nepříjemnost. Uvidíme zítra, některé kluby na to možná budou mít jiný názor, zda hrát, nebo nehrát. Chceme si o tom popovídat," uvedl Král. 

„Určitě chceme odehrát předkolo, zarovnat tu osmičku, která by byla připravená na play off. Pak se pobavíme o tom, zda by nebylo smysluplné další kola třeba odložit. Nebo pozměnit počet utkání. Všechny tyhle věci si musíme vyříkat," nastínil prezident Českého hokeje.

„Ta situace se ale mění každou chvíli. Když zítra přijde od vlády informace, že nemá být na stadionech nikdo a že se mají stadiony zavřít, tak se zavřou," řekl Král. „Já budu navrhovat klubům, abychom se po odehrání předkola znovu sešli a řekli si, co bude dál – podle aktuální situace."

„Hrát takovouto část soutěže bez diváků je smutné, nepříjemné. Hraje se to pro ně. Pak je tu ale druhá věc: například marketingové vztahy. Partneři mají smlouvy, jsou garantované počty zápasů. Je to složitá věc, která má spoustu složitostí," uvedl Král.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz