Koronavirus ruší v Česku veřejné akce, zastaví i elitní hokejové soutěže!?

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

10. března 2020, 9:48

Václav Jáchim

Během uplynulých dní v tomto ohledu panovaly velké obavy, teď je hrozba zastavení sportovních soutěží potvrzena! Bezpečnostní rada státu v souvislosti s epidemií koronaviru zakázala pořádání všech veřejných akcí s účastí přesahující sto osob. Opatření platí do odvolání.

Po zasedání Bezpečností rady státu o tom na mimořádné tiskové konferenci informoval premiér Andrej Babiš. Rozhodnutí začne platit dnes, tj. 10. března od 18 hodin. Jde o podobné opatření, jaké zavedly také Slovensko a Itálie.

„Vzhledem k vývoji epidemie koronaviru jsme rozhodli o dalších mimořádných opatřeních. Od 10. března se zakazují divadelní, hudební a filmová, sportovní a jiná shromáždění a to jak veřejné a soukromé přesahující účast sto osob. Opatření se nevztahuje na jednání státních institucí," konstatoval Andrej Babiš.

„Jsme přesvědčeni o tom, že již zavedená opatření i ta nová jsou správná, aby se zabránilo šíření viru tak, jak k tomu došlo k Itálii. Naše hlavní starost se zdraví našich občanů. Žádáme občany, aby opatření pochopili a podpořili," doplnil předseda vlády.

Zákaz veřejných akcí se týká i elitních hokejových soutěží v Česku. Otázkou je, zda zápasy budou moci proběhnout bez diváků, nebo ani to ne. Tipsport extraliga a Chance liga v pondělí rozehrály program předkola play off, dnes se měly uskutečnit druhé zápasy sérií.

V Generali Česká pojišťovna play off měl od 17 hodin proběhnout duel Olomouce se Zlínem, dvě hodiny poté pak zápas Mountfieldu se Karlovými Vary. V předkole Chance ligy se chystali na druhá klání hokejisté Slavie, Třebíče, Poruby a Jihlavy.

Jaký dopad bude mít opatření na Tipsport extraligu a další hokejové soutěže?. „Svoláváme krizovou schůzku a budeme řešit plán a řešení," uvedl pro sport.cz šéf hokejové Tipsport extraligy Josef Řezníček.

„Rozhodnutí Bezpečnostní rady státu o zákazu všech kulturních a sportovních akcí nad 100 osob v rámci boje proti dalšímu šíření koronaviru respektujeme. Další vývoj hokejové extraligy určí mimořádné jednání Asociace profesionálních klubů ledního hokeje," uvedla  na sociálních sítích Barbora Snopková Haberová., generální manažerka pražské Sparty.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz