Prostějov získal Pavla Kantora. Co bude s Horčičkou?

Pavel Kantor, posila Prostějova. | Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Je to jasné, Luboš Horčička další sezonu v Prostějově nepřidá. Brankářskou dvojici s Jakubem Neužilem vytvoří Pavel Kantor. Ve čtyřiadvaceti letech má za sebou 139 odchytaných zápasů v extralize, naposledy působil ve Vítkovicích.

Kantor je odchovancem Českých Budějovic, individuálně nejzdařilejší rok kariéry zažil po přesunu licence do Hradce Králové. V sezoně 2013/2014 byl jeho jedničkou a vedl si výtečně. Průměr obdržených branek stlačil na 1.80, oproti tomu úspěšnost zásahů vyšponoval nad 92,4 procent. Loňské angažmá ve Vítkovicích tak povedené nebylo (20 zápasů v základní části, 2.97 G/Z, 88.44 %)

187 centimetrů vysoký gólman je devátou prostějovskou posilou. Jestřábi už přivedli Aleše Holíka, Daniela Koláře, Vojtěcha Zadražila, Jiřího Hozáka, Ondřeje Fialu, Jiřího Půhoného, Lubomíra Korhoně a Jana Rudovského.

Rošáda v prostějovském brankovišti může mít dopad na další prvoligové týmy. Luboš Horčička je nejčastěji skloňován s působením v Přerově, v tom případě by všechny indicie směřovaly k návratu Lukáše Klimeše do Třebíče. V souvislosti s Horáckou Slavií ale padá i jméno Hynka Kůdely, který skončil v Českých Budějovicích. Ve všech případech se jedná pouze o neověřené informace. 

Prostějov je společně s Kladnem nejaktivnějším klubem přestupového období, další velké změny na jeho soupisce už se ale očekávat nedají. Hanáci chtějí dotáhnout jednání o Tomáši Protivném, jinak své obraně věří. 

Dva měsíce před nástupem na led mají Jestřábi kompletní čtyři útočné formace, znají obsazení brankářské dvojice i převážné části zadních řad, což je jeden z mnoha předpokladů ke kvalitní přípravě a vytvoření dobrého kolektivu. 

Kolektivu, který má potenciál šesté místo z minulé sezony ještě vylepšit. 

Prostějovští fanoušci se mohou těšit na zajímavé děkovačky.

Prostějovští fanoušci se mohou těšit na zajímavé děkovačky. | Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Aktuální podoba prostějovského kádru

Brankáři: Jakub Neužil, Pavel Kantor

Obránci: Marek Kaluža, Jiří Vokurka, Aleš Holík, Daniel Kolář, Vojtěch Zadražil

Útočníci: Matouš Venkrbec, Lukáš Luňák, Vojtěch Augustin, Jakub Šlahař, Patrik Moskal, Martin Novák, Lukáš Krejčík, Ondřej Fiala, Jiří Půhoný, Lubomír Korhoň, Jiří Hozák, Jan Rudovský

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz