Prostějov skládá skvělý útok. Přichází Lubomír Korhoň

Foto: Martina Rečková, lhkjestrabi.cz

Před týdnem se prostějovští fanoušci zaradovali nad příchodem vicemistra EBEL Ondřeje Fialy, v pátek zase jásali díky podpisu Jiřího Půhoného. Teď klubové vedení vytáhlo z rukávu další eso a potvrdilo příchod Lubomíra Korhoně. Zkušený útočník se vrací na Moravu po čtyřech sezonách v Anglii.

Venkrbec, Fiala, Luňák, Novák, Moskal, Šlahař, Půhoný, Krejčík, Augustin, Hozák a nově Korhoň. Brzy by se mohli přidat i Rudovský se Zacharem. Seznam prostějovských útočníků zní přinejmenším zajímavě.

Ofenziva Hanáků vzbuzovala u soupeřů respekt už loni, přece jen ale na papíře vypadala silněji, než jak se prezentovala na ledě a ve statistikách. 

Teď by to mělo šlapat lépe. A pokud Jestřábi vhodně doplní obranu, mohou hrát o nejvyšší příčky.

„Má výbornou fyzickou kondici a je silný v soubojích jeden na jednoho."

Sedmatřicetiletý Korhoň v posledních čtyřech letech táhl Sheffield, který působí ve druhé nejvyšší britské soutěži známé pod zkratkou EPIHL. V ročníku 2013/2014 byl s padesáti brankami jejím nejlepším střelcem, letos měl po 52 zápasech bilanci 31+44.

Body se od levého křídla očekávají i v Prostějově. „Pokud Luboš dosáhne alespoň z 80 procent úrovně, kterou měl před odchodem do Anglie, bude pro nás velkou posilou. Pořád má výbornou fyzickou kondici a je silný v soubojích jeden na jednoho. Spolu s Alešem Holíkem přinese do týmu zkušenosti," uvedl pro lhkjestrabi.cz sportovní manažer a asistent trenéra Jiří Vykoukal. 

Korhoň nejde do neznámého prostředí. Dres s jestřábem na hrudi oblékal na začátku sezony 2012/2013, brzy však Prostějovu poděkoval a zamířil přes kanál La Manche za deštivým anglickým počasím. Vyzkoušel si i angažmá ve Švýcarsku, na Slovensku, v Polsku nebo ve Švédsku. Hodně toho zažil také v extralize, v níž odehrál 419 utkání, a to v osmi různých klubech. 

Lubomír Korhoň si zahrál také za Kometu. A to jak v první lize, tak v nejvyšší soutěži.

Lubomír Korhoň si zahrál také za Kometu. A to jak v první lize, tak v nejvyšší soutěži. | Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Aktuální podoba prostějovského kádru

Brankáři: Jakub Neužil

Obránci: Marek Kaluža, Jiří Vokurka, Aleš Holík, Daniel Kolář, Vojtěch Zadražil

Útočníci: Matouš Venkrbec, Lukáš Luňák, Vojtěch Augustin, Jakub Šlahař, Patrik Moskal, Martin Novák, Lukáš Krejčík, Ondřej Fiala, Jiří Půhoný, Lubomír Korhoň, Jiří Hozák

V jednání: Jan Rudovský, Tomáš Protivný, Luboš Horčička, David Zachar

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz