Potvrzeno: kromě Prahy bude MS 2024 hostit Ostrava

Foto: paraostrava2019.cz

9. srpna 2021, 17:33

Marek Hedbávný

Jedna z původních variant počítala s tím, že by MS 2024 v České republice mohlo hostit Brno, které plánuje stavbu nové arény. Nakonec ale bude spolu s Prahou hostit šampionát jako tradičně Ostrava.

Zástupci Českého hokeje, ostravského magistrátu i Moravskoslezského kraje v pondělí podepsali memorandum o vzájemné spolupráci.

Město a kraj se mimo jiné zavázaly, že dohromady přispějí k organizaci turnaje 60 miliony korun.

Šampionát se uskuteční od 10. do 24. května 2024. „Jsem si jistý, že se nám, jako doposud, podaří udržet laťku organizace celé akce hodně vysoko," říká pro web polar.cz ostravský primátor Tomáš Macura. 

Hejtman Ivo Vondrák dodává: „Světová hokejová elita se na českém území představí pojedenácté v historii. Poprvé to bylo v roce 1933, naposledy v roce 2015. Věřím, že si za tři roky užijeme nezapomenutelný šampionát. Doufám, že naši skvělí fanoušci přinesou českému týmu štěstí a třeba i nějakou medaili."

„Ostrava tradičně nabízí jak zúčastněným mužstvům, tak fanouškům a všem ostatním hostům skvělé podmínky."

O šampionát se Praha s Ostravou podělily už v letech 2004 a 2015. Do Ostravar Arény to mají blízko také fanoušci ze Slovenska, kteří dokážou na zápasech vytvořit pekelnou atmosféru.

Nejinak by tomu mělo být v květnu 2024.

„Ostrava tradičně nabízí jak zúčastněným mužstvům, tak fanouškům a všem ostatním hostům skvělé podmínky," cituje prezidenta Českého hokeje Tomáše Krále server polar.cz. „Nepochybuji, že stejně tomu bude i v roce 2024 a že se znovu společně pokusíme překonat historický rekord v návštěvnosti mistrovství světa, jako se nám to podařilo v letech 2004 a 2015."

Jak je tradicí, vyvrcholení turnaje v podobě semifinále a bojů o medaile proběhne v pražské O2 areně.

Nadcházející hostitelé MS v hokeji

2022: Finsko (Helsinky, Tampere)
2023: Rusko (Petrohrad)
2024: Česko (Praha, Ostrava)
2025: Švédsko a Dánsko (Stockholm a Herning)

Foto: hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz