O liberecké brankoviště se popere i mladík z reprezentace

Foto: Jan Běhounek, janbehounek.cz

Liberecký klub už má definitivně jasno o tom, kteří muži budou strážit jeho brankoviště v nadcházející sezoně. Pozici trojky dostal juniorský reprezentant Daniel Král, jenž podepsal s Bílými Tygry dvouletý kontrakt.

Severočeši se i v příštím ročníku budou moci opřít o výkony Petra Kváči, jenž nedávno dostal novou dvojku – Jakuba Neužila ze Sparty. Za „seniorskou“ dvojicí bude o svou šanci v extraligových zápasech bojovat osmnáctiletý Daniel Král.

V Liberci působí od roku 2019, své působení by tedy měl natáhnout (minimálně) na pět let.

„Užívám si to moc a jsem velice rád, že jsem v áčku mohl podepsat. Suchá příprava v áčku je pro mě zase něco nového a moc mě to baví,“ líčí své momentální dojmy v rozhovoru pro oficiální web klubu.

„Být v týmu s takhle zkušenými hráči je super pro mě i všechny mladé kluky. Musím si té příležitosti vážit a pracovat, abych byl pro tým prospěšný,“ tuší.

Z elitních českých brankářů ročníku 2003 se do zámoří vydali Patrik Hamrla, Tomáš Suchánek či Oliver Šatný. Král naopak zvolil domácí cestu a zkušenosti už sbírá i mezi dospělými.

Foto: Jan Běhounek, janbehounek.cz

Odchovanec Havlíčkova Brodu odchytal třicet utkání v Chance lize za Benátky nad Jizerou, v uplynulé sezoně nastoupil k 18 zápasům s úspěšností 88,59 procenta. Mimo to dovedl libereckou juniorku ke stříbrným medailím – v rozhodující fázi ročníku patřil ke hvězdám soutěže a průměrnou úspěšnost zákroků vytáhl nad 93 procent.

„Máme tu super trenéry brankářů, jak pana Lásku, tak pana Stejskala. S brankáři se tu pracuje dobře, s Martinem Láskou denně děláme individuálně bezmála hodinový gólmanský trénink. Péče o brankáře tu je na opravdu vysoké úrovni. Vnímám to tak, že s gólmany se v Liberci pracuje tak, jak v republice málokde,“ říká Král.

S národním dresem má spojené především dva zážitky z Kanady. Jako člen sedmnáctky získal bronzovou medaili na turnaji World Hockey Challenge a naposledy vyrazil na mistrovství světa dvacítek do Edmontonu.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Protože se turnaj nedohrál, věří v druhou šanci o prázdninách. A to i s tím vědomím, že by měl menší možnost zaujmout klubové trenéry v přípravných zápasech.

„Přistupuji k tomu tak, že kdybych se nominoval, už se to nemusí opakovat. Byl bych nesmírně rád, kdybych tu nominaci udělal,“ hlásí i přesto, že ještě může vyrazit také na další šampionát o Vánocích.

Další konkrétní cíle už si nedává. „Základ je pořád se zlepšovat. Budu se snažit makat naplno a uvidíme, jestli dostanu příležitost v prvním týmu Liberce,“ doplňuje Král na webu hcbilitygri.cz.

Liberečtí momentálně mají na soupisce trojici juniorů. Vedle Krále a jeho vrstevníka Jakuba Šedivého je to také čerstvě podepsaný Jakub Dvořák, jenž patří k největším českým nadějím ročníku 2005.

Aktuální soupiska Bílých Tygrů Liberec

Brankáři:
Daniel Král, Petr Kváča, Jakub Neužil.

Obránci:
David Aubrecht, Uvis Janis Balinskis, Lukáš Derner, Jakub Dvořák, Michal Ivan, Petr Kolmann, T.J. Melancon, Mislav Rosandič, Jakub Šedivý, Jan Štibingr, Ondřej Vitásek.

Útočníci:
Michal Birner, Michal Bulíř, Sebastian Čederle, Adam Dlouhý, Martin Faško-Rudáš, Tomáš Filippi, Oscar Flynn, Petr Jelínek, Adam Najman, Jan Ordoš, Jakub Rychlovský, Jan Šír, Jaroslav Vlach.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz