Nadlidský výkon brankářky! Kryla 111 střel, chválil ji i Modano

Foto: www.kare11.com

Juniorská brankářka Taylor DeForrestová ve Spojených státech se blýskla nadlidským výkonem. V utkání, které došlo až do šestého prodloužení, čelila celkem 114 střelám. Za svá záda pustila pouhé tři z nich! Skvělý počin však neměl pohádkový konec, DeForrestová dostala ve čtvrtfinálovém utkání play off o jednu branku více než její protějšek, a sezona tak pro ni skončila. Ještě na druhý den však nemohla věřit tomu, co se událo.

111! Takové neskutečné množství zákroků si připsala brankářka týmu Apple Valley Eagles Taylor DeForrestová. Nebylo divu, že ještě v noci musela dát svůj mobil do režimu „nerušit“, protože SMS zprávy a označování na sociálních sítích nebraly konce. Přes Twitter jí dokonce poblahopřál i legendární americký útočník Mike Modano. „Skvělý zápas,“ napsal.

Brankářka po svém životním utkání řekla, že byla natolik unavená, že ani nemohla usnout. Už v první třetině byl počet střel 26:4 ve prospěch soupeře, celku East Ridge, ale skóre bylo stále bezbrankové. Pak gólmanka přestala své zákroky počítat. Za stavu 2:2 šlo čtvrtfinálové utkání středoškolské ligy žen v Minneapolisu do prodloužení. Nikdo v tu dobu zřejmě nečekal, že by se zápas mohl protáhnout až do šestého prodloužení! Trenér Eagles nechtěl, ať dívky vidí, jak moc pozdě v noci už je, proto poprosil o zakrytí hodin.

Rozhodující gól padl až po 121 minutách a 58 vteřinách, kdy DeForrestovou překonala jedna ze soupeřek. Sezona tak po této čtvrtfinálové prohře pro maskovanou hrdinku a její spoluhráčky skončila, ovšem celému týmu na Twitteru vysekla pochvalu.

„Nemůžu být víc pyšná na to, že můžu říct, že jsem z Apple Valley. Dokázaly jsme neskutečné věci. Miluji každou holku, která byla na ledě,“ napsala po utkání DeForrestová na svůj twitterový účet. Sama pak pro média dodala: „Byla jsem naprosto šokovaná! Netušila jsem, že se to může vyšplhat tak vysoko,“ neskrývala nadšení mladá dívka, které byl nakonec jeden zákrok ubrán.

V aréně ve Woodbory totiž bezprostředně po utkání ohlásili, že DeForrestová kryla 112 střel, oficiální zápis jí však přisoudil o jeden zákrok méně. „Chtěla jsem do toho dát všechno, co jsem měla. Hlavně, aby náš tým nešel dolů,“ doplnila.

Nic to však neměnilo na neskutečném představení mladé dívky. „To, co Taylor dokázala, už nikdo nenapodobí,“ vysekl poklonu své svěřenkyni trenér Don Erdall. „Středoškolské brankářky dělají chyby, jenže ona v tomhle zápase chytala prostě bezchybně. Udělala absolutně všechno pro to, aby dala našemu týmu tu nejlepší šanci vyhrát, proto dokázala to, co dokázala,“ pokračoval Erdall.

 „Středoškolské brankářky dělají chyby, jenže ona v tomhle zápase chytala prostě bezchybně.“

Jen pro porovnání. Největší počet zákroků v historii NHL čitá číslo 92 v podání brankáře Detroitu Normieho Smithe, jenž rovněž musel vydržet až do šestého prodloužení. Považte však, že se psal rok 1936. DeForrestová překonala necelé tři roky starý rekord v utkání zakončeném prodloužením, který činil 59 zákroků. Absolutní rekord ženského hokeje v počtu zákroků byl ale stanoven dokonce v základní hrací době! V roce 2007 brankářka Taylor Baumhoefnerová pochytala 118 střel, DeForrestové tak k vyrovnání tohoto rekordu chybělo sedm zákroků.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz