Statistiky po Švédsku: Bodová rozlučka Myšáka i Guta nebo WALLstedt

Foto: Martin Voltr

(EDMONTON, od našeho zpravodaje) Těžká prohra, velký smutek, ale i hrdost. Čeští reprezentanti na MSJ v Edmontonu nakonec obsadili čtvrtou příčku. V souboji o bronz totiž po celkem dobrém výkonu padli se Švédskem 1:3. Co řeklo poslední vystoupení Rulíkových hochů na MSJ z pohledu čísel?

Ročník 2004. Vlastně se na celém mistrovství zástupci nejmladšího ročníku v českém týmu nezklamali. Naopak. Jiří Kulich patřil k nejproduktivnějším Čechům, zapsal sedm kanadských bodů (2+5), Matyáš Šapovaliv zase rozhodl duel s Američany. A i beci Tomáš Hamara nebo Aleš Čech se neztratili. Ostatně proti Švédům oni na ledě během inkasovaných branek soupeře nebyli.

Rozlučka nejstarších. O jeden jediný gól se postarali v přesilovce dva nejlepší hráči ročníku 2002 na turnaji. Jan Myšák vložil faleš do střely Davida Jiříčka a puk se od brankáře odrazil do Michala Guta, který vyrovnával na průběžných 1:1. Ale nakonec se jednalo o poslední český gól na turnaji. A pro Myšáka s Gutem i poslední body v juniorských kariérách. 

Zase nejvytíženější Špaček. Stejně jako v semifinále, tak i v souboji o bronz strávil na ledě nejvíce času David Špaček. Syn slavného otce tentokráte odehrál přesně 23 minut a 12 vteřin, rval se ze všech sil. V mixzóně pak jen stěží zadržoval slzy.

Elitní duo beků −2. U prvních dvou branek byla na ledě elitní obranná dvojka David Jiříček –⁠ Jiří Ticháček. U prvního gólu je vykoupal Fabian Lysell, u toho druhého zase po buly nedokázali pokrýt Isaka Roséna. Na Jiříčkovi bylo evidentní, že chce svému týmu pomoci. Tlačil se dopředu, efektně si chtěl prohodit i třeba Simona Edvinssona. Ale proti Tre Kronor mu nebylo přáno.

Zeď Wallstedt. Ve třech zápasech vyřazovací části MSJ inkasoval pouze třikrát. Jesper Wallstedt se nakonec stal nejlepším gólmanem dle direktoriátu, novináři jej zvolili do All-Star týmu. V zápase proti Čechům byl švédský talent s maskou zřejmě největší překážkou na cestě za bronzem. Z celkových 28 střel si připsal 27 zákroků, což dává výslednou úspěšnost 96 procent. Češi v zápase Tre Kronor dokonce přestříleli, ale prospekt Minnesoty měl svůj den.

Herčíkovy tři sekundy. V semifinále se kolínský odchovanec Daniel Herčík mihl na ledě na šest sekund, v souboji o bronz ubral ještě další tři. Celkem na turnaji strávil na ledě pardubický útočník 4 minuty a 7 sekund. 

Konečně lidi. Na zápas o bronz zamířilo do Rogers Place přesně 3552 diváků. Není to moc, ale kromě zápasů Kanady se nakonec jednalo o nejvyšší návštěvu turnaje. I když nutno dodat, že právě Kanaďané, očekávající finále, byli nejčastější zástupci v překrásné edmontonské aréně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz