Myšák je v All-Star týmu mistrovství! Hlavní cena pro McTavishe

Foto: Martin Voltr

(EDMONTON, od našeho zpravodaje) Nejužitečnějším hráčem juniorského mistrovství světa byl podle očekávání vyhlášen kanadský kapitán, útočník Mason McTavish. Svého zástupce mezi hvězdami turnaje však mají i Češi.

McTavish si z hlediska produktivity celé mistrovství jasně podmanil, v sedmi utkáních získal 17 bodů za osm branek a devět asistencí. Další hráče za sebou nechal minimálně o pět bodů.

Jeden bod mu chyběl k dorování historického kanadského rekordu, který drží Dale McCourt (z roku 1977) a Brayden Schenn (2011). Celkový rekord, tedy 31 bodů legendárního Švéda Petera Forsberga z roku 1993, už asi bude těžko někdo překonávat.

Když navíc žurnalisté v Edmontonu přisoudili prospektu Anaheimu cenu pro nejužitečnějšího hráče, v tu chvíli ještě netušili, že v prodloužení finálové bitvy s Finskem naprosto neuvěřitelným zásahem zabrání jistému gólu a pomůže tak ještě víc k pozdějšímu titulu mistrů světa.

McTavishe vyhlásil direktoriát turnaje i nejlepším útočníkem. Nejlepším brankářem se stal Švéd Jesper Wallstedt, jenž v souboji o bronz rozesmutnil českou reprezentaci, nejlepším obráncem pak Fin Kasper Puutio.

Wallstedta a McTavishe doplnili v All-Star týmu (voleném novináři) jejich spoluhráči – obránci Emil Andrae a Olen Zellweger. Z útočníků se pak dostalo ještě na finskou hvězdičku Joakima Kemella a rovněž českého kapitána Jana Myšáka!

Litvínovský odchovanec – a na klubové scéně mimochodem také McTavishův spoluhráč z Hamiltonu – byl hlavní postavou a mentorem podceňovaného výběru. V Edmontonu se těšil velkému respektu ze všech stran. České mužstvo vedl se ziskem osmi bodů (5+3), na závěr juniorské kariéry se předvedl v parádním světle.

To by ovšem vyměnil za jakoukoli medaili.

Nejlepší hráči podle direktoriátu turnaje

Brankář: Jesper Wallstedt (Švédsko)
Obránce: Kasper Puutio (Finsko)
Útočník: Mason McTavish (Kanada)

All-Star tým turnaje podle novinářů

Brankář: Jesper Wallstedt (Švédsko)
Obránci: Olen Zellweger (Kanada), Emil Andrae (Švédsko)
Útočníci:
Mason McTavish (Kanada), Joakim Kemell (Finsko), Jan Myšák (Česko)
Nejužitečnější hráč:
Mason McTavish (Kanada)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz