Mistrovství světa v NHL20 startuje. Koho vyzvou Češi?

Foto: esports.iihf.com

Na ledě to letos nevyšlo, mistrovství světa se i přesto dočkáme. Organizace IIHF si pro fanoušky přichystala mistrovství světa ve hře NHL20 na konzolích Xbox ONE a Playstation 4. Český tým svůj první zápas sehraje v sobotu, kdy vyzve outsidera z Běloruska.

Českou kvalifikaci na mistrovství světa ovládli Josef "Pepcastachurcik“ Stachura (Playstation 4) a Jaroslav "Jarin“ Řehoř (Xbox ONE). Právě tato dvojice se na obrazovkách Twitch kanále IIHF objeví už v sobotu, kdy od 15:00 sehraje osmifinálové utkání proti Bělorusku. 

Turnaj, kterého se zúčastní všech 16 zemí kvalifikovaných na původní mistrovství světa v ledním hokeji, se odehraje vyřazovacím způsobem. Součástí každé série bude čtveřice duelů (dva na každé konzoli), jejichž výsledky se budou sčítat. 

Gamer Josef Stachura si přichystal pro fanoušky jednu specialitu. Po domluvě s vedením třineckého hokejového klubu odehraje všechna své utkání ve Werk Areně. „Těším se strašně moc. I proto, že budu hrát na stadionu svého rodného města, to pro mě bude speciální," nechal se slyšet v rozhovoru pro hokej.cz. 

„Případné čtvrtfinále je jen o úspěchu, nebo zklamaní."

Pavouk turnaje je našlapaný. Největšími favority jsou Finové, sekundují jim Kanaďané se Švédy. Co ambice české reprezentace? „Chceme hlavně postoupit a myslím, že půjdeme na Švédy, kteří hrají se slabšími Italy. Čtvrtfinále je jen o úspěchu, nebo zklamaní. Hlavně v Česku, co se týče hokeje. Semifinále by byl takový bonbónek k letošní sezoně," polemizuje Stachura, jemuž se podařilo dovést Kometu k třetímu místu v Esport hokejové lize

Pokud se českým reprezentantům podaří postoupit z prvního kola, tak s největší pravděpodobností narazí na Švédy, jeden z TOP týmů ve světě. Proti tomuto celku bude potřeba kromě štěstí i taktická příprava. Jak probíhala? „Myslím si, že dobře. Zahrál jsem si s kluky z Esport hokejové ligy, takže trénování bylo docela dost," pochvaluje si "Pepcastachurcik". 

Nicméně je brzo přemýšlet nad případným čtvrtfinále. Nyní je důležité porazit Bělorusko. 

Foto: esports.iihf.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz