Místo je jen pro jednoho. Bakoš předčasně končí v Třinci

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

22. srpna 2022, 13:20

Ondřej Mach

Slovenský útočník Martin Bakoš opouští organizaci Třince, s úřadujícím mistrem po dohodě ukončil platný kontrakt. Oceláři o tom informovali prostřednictvím tiskové zprávy.

„V lednu jsme nečekali s ohledem na podepsaný dlouhodobý kontrakt, že by se v létě mohl na trhu objevit Libor Hudáček, o kterého jsme měli dlouhodobě zájem,“ vysvětluje sportovní ředitel Jan Peterek.

„Martin i Libor jsou praváci a mají podobný herní styl, místo je však jen pro jednoho. S Martinem jsme se proto dohodli na ukončení jeho smlouvy,“ pokračuje Peterek.

Bakoš si s Oceláři plácl v lednu po odchodu z ruského Soči: do konce základní části stihl jedenáct utkání, další dva starty přidal v play off.

Nicméně...

„Martin i Libor jsou praváci a mají podobný herní styl, místo je však jen pro jednoho.“

Většinu klíčových duelů ve vyřazovací části sledoval z tribuny. O to větší měl motivaci ukázat, že pro červenobílé dokáže být platným hráčem.

Jenže nakonec se s nejúspěšnějším českým klubem za poslední roky předčasně loučí. 

„Děkujeme za odvedené služby a přejeme mu hodně štěstí v další kariéře,“ přidává Peterek.

Rodák ze Spišské Nové Vsi bude na Třinec přesto vzpomínat pozitivně. „Je to profesionální hokejová organizace, v kádru je velká konkurence. Někdy se ale stane, že se angažmá nepovede podle představ,“ ví Bakoš.

„Přišel jsem do rozběhnutého vlaku, který drtil soupeře i beze mě. Chci hrát co nejvíce, proto jsme se dohodli, že se naše cesty s Oceláři rozejdou,“ doplňuje.

„Někdy se stane, že se angažmá nepovede podle představ.“

Kam nyní povedou jeho kroky? Slovenský reprezentant může nabídnout bohaté zkušenosti z KHL, zahrál si AHL a s Libercem či Slovanem Bratislava také získal mistrovský titul.

Na většině adres si přitom držel vysokou produktivitu. Kromě toho se představil na olympijských hrách v Pchjongčchangu a dvou mistrovstvích světa.

Aktuální kádr HC Oceláři Třinec

Brankáři:
Lukáš Daneček, Ondřej Kacetl, Marek Mazanec.

Obránci: 
Marian Adámek, Karlis Čukste, Milan Doudera, Jan Jaroměřský, Jakub Jeřábek, Martin Marinčin, Marek Ročák, Jan Zahradníček.

Útočníci: 
Marko Daňo, Vladimír Dravecký, Patrik Hrehorčák, Erik Hrňa, Aron Chmielewski, Daniel Kurovský, Alan Lyszczarczyk, Tomáš Marcinko, Andrej Nestrašil, Miloš Roman, Martin Růžička, Vladimír Svačina, Daniel Voženílek, Petr Vrána, Libor Hudáček.

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz