Třinec zbrojí na další titul. Tohle je jeho TOP 5 posil

Úřadující šampión sice během letní přestávky přišel o Davida Musila, Tomáše Kundrátka či bratry Kovařčíky, přesto může pomýšlet už na čtvrtý titul v řadě. Letní posily Ocelářů jsou totiž zárukou kvality.

Jakub Jeřábek (O, 31 let)

Minulá sezona: Spartak Moskva, KHL (44 zápasů, 3+4)

Zažil rozhodně povedenější sezony, než jaká byla ta loňská. V KHL tentokrát moc bodově výrazný nebyl, nepovedla se mu olympiáda a chyběl na mistrovství světa. V jednatřiceti letech ale rozhodně neřekl poslední slovo a návrat do bývalé formy je rozhodně možný. V minulosti šlo na extraligové úrovni o dominantního beka, co uměl rozhodovat zápasy: ostatně k titulu pomohl rodné Plzni a za sezonu 2015/2016 byl vyhlášený nejlepším obráncem soutěže. Prosadil se i v zahraničí, nakoukl dokonce do NHL.

Karlis Čukste (O, 25 let)

Minulá sezona: Dinamo Riga, KHL (34 zápasů, 0+2)

Patří k nejvýraznějším postavám nastupující lotyšské generace. Čukste v červnu startoval na svém prvním mistrovství světa a hned zaujal čtyřmi asistencemi. Hokejové veřejnosti je ale známý především díky šestiletému působení v zámoří, kde prožil parádní roky v NCAA a hrál také na farmě San Jose, které Čuksteho kdysi draftovalo. Je zřejmé, že i vzhledem k jeho 193 centimetrům a 100 kilům dostane především defenzivní úkoly, v minulosti ale pravidelně přispíval i k týmové produktivitě. 

Libor Hudáček (Ú, 31 let)

Minulá sezona: Nižněkamsk a Minsk, KHL (17 zápasů, 2+5)

Pokud si někdo myslel, že po ztrátách výše zmíněných borců budou Oceláři pomalu ustupovat z extraligového výsluní, podpisem Libora Hudáčka se zcela mění dosavadní dojem ze změn v třineckém kádru. Slovenský forvard totiž dokonale zosobňuje nálepku rozdílového hráče – vždyť ve své poslední extraligové sezoně, v Liberci, byl podle analytických statistik druhým nejlepším hokejistou celé soutěže (hned za Milanem Gulašem). Není divu, vždyť tehdy nasázel v 50 zápasech 31 gólů.

Daniel Voženílek (Ú, 26 let)

Minulá sezona: České Budějovice (51 zápasů, 7+8)

Po odchodu bratrů Kovařčíků do Finska potřeboval Třinec vyztužit třetí a čtvrtou formaci. Do bottom role přivedl urostlého Daniela Voženílka, jenž má za sebou životní play off, v němž pomohl Motoru k bronzové medaili pěti góly v osmi zápasech. Voženílkovou předností je především síla a krytí kotouče. K tomu má i něco navíc: hokejové myšlení. Spoluhráčům dokáže po vybojovaní puku připravit spoustu gólovek. Teď je před Voženílkem životní výzva – podobná šance od extraligového giganta může přijít jednou za kariéru.

Ondřej Machala (Ú, 23 let)

Minulá sezona: Kladno (14 zápasů, 0+0)

Oceláři do svého áčka dosud přivedli jen čtyři výše zmíněné hráče, Ondřej Machala, který začne na farmě ve Frýdku-Místku, se však v průběhu sezony může stát třineckým žolíkem. O jeho talentu a dovednostech nikdo nepochybuje, vždyť jde o jednoho z nejrychlejších bruslařů v lize a ruce má taky šikovné. Velká škoda, že v podstatě celou loňskou sezonu promarodil. Předtím, při postupovém ročníku Kladna, si totiž skvěle sedl v lajně s Tomášem Plekancem a Jaromírem Jágrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz