Krejčí chválí kabinu i kustody: Nezastavili se, pořád jedou! Těší se na start

Foto: Jan Beneš, Český hokej

12. května 2022, 11:13

Jan Šimek

Ve středu vyrazili z Prahy do Tampere, ubytovali se, a pak už hurá na led nově vybudované Nokia Areny. Jaké pocity si z úvodního tréninku odnesl hvězdný útočník českého výběru David Krejčí?

„Led byl docela hrozný. Je to takové hrbolaté. Nevím, jestli to bylo tím, že na něm už byly týmy před námi. Během utkání se dělá led vždy po dvaceti minutách, ke konci třetin to může být horší, ale uvidíme. Snad se to zlepší a bude to v pohodě,“ doufá David Krejčí.

V moderní Nokia Areně s kapacitou přes třináct tisíc míst, která byla otevřena loni v prosinci, se ovšem líbí. „Hala je moc hezká. V kabině je to taky hezké, jsme ale zvyklí na něco trošku jiného. Je to tady malé a útulné, ale jak je to nové, všechno je hezké,“ pokyvuje.

Jaká je viditelnost v hale s tmavými sedačkami. „Tohle moc nevnímám, je to spíš otázka pro gólmany, jestli se jim ztrácí puk. Jako hráč sednu na střídačku a koukám na led, takže mě to nijak neomezuje,“ říká elitní český centr.

Při příjezdu do dějiště šampionátu si mákli hlavně kustodi, kteří s sebou do Finska přivezli tři tuny materiálu. „Nezastavili se, jedou pořád. Jak jsme sem přijeli těsně před tréninkem, hodně věcí bylo nerozbalených, takže tady, chudáci, zůstali trošku déle. Pro nás to bylo hlavně o sklouznutí, ve čtvrtek začneme už cvičit nějaké věci,“ má jasno zkušený útočník.

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Pozitivem je, že v Tampere české hokejisty nečeká žádné dlouhé cestování. „Nemusíme nikam přejíždět, což je hezké. Hotel je kousíček od letiště, všechno v pohodě,“ hlásí Krejčí. Všechno lepší než v Číně, kde musel do izolace. „Jojo, tam jsem si aspoň chvilku odpočinul,“ směje se. „Ale ne. Let byl krátký, takže všechno v pohodě,“ dodává jedním dechem.

Světový šampionát ve Finsku odstartuje v pátek, české národní mužstvo do něj vstoupí v sobotu, kdy se střetne s Velkou Británií. „Každý hráč má rád zápasy, kdy o něco jde. A není moc věcí, co je nad  mistrovstvím světa. Strašně moc se těšíme,“ uzavírá David Krejčí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz