Konečně při mně stálo štěstí, září Eberle. Trefil se po 32 zápasech

Foto: Milan Podpera, hcplzen.cz

Dlouhých dvaatřicet zápasů čekal plzeňský útočník Jan Eberle na gól. Premiérovou trefu v sezoně vstřelil už ve 3. kole, od té doby nasbíral jen osm asistencí. Trápení prolomil v zápase 41. kola proti Pardubicím. Škoda navíc neinkasovala a Eberleho trefa byla při výhře 3:0 vítězná.

 

Jan Eberle proti Dynamu skóroval hned po 77 sekundách. „Povedlo se mi vystihnout rozehrávku. Nic jsem nevymýšlel a snažil jsem se vypálit nahoru. Konečně při mně stálo štěstí a od tyčky se puk odrazil do sítě,“ raduje se plzeňský útočník, který zlomil střeleckou krizi. Naposledy se trefil 25. září. „Nemělo ale smysl nic měnit. Hrál jsem pořád stejně a věřil, že se mi povede skórovat, protože šance jsem si vytvářel,“ vysvětluje.

Indiáni předvedli zodpovědný výkon v defenzivě a nepustili Pardubice do mnoha šancí. V útoku pak vstřelili po gólu v každé třetině. „K utkání jsme přistoupili dobře a plnili jsme požadavky. Šli jsme si od začátku pro tři body. Po celý zápas jsme byli lepší,“ myslí si Eberle.

Západočeši chtěli odčinit nepovedené páteční utkání na Spartě, kde prohráli jednoznačně 0:4. „Proti Spartě jsme se nechali často vylučovat, což domácí potrestali,“ říká Eberle. Plzeň je nejvylučovanějším týmem celé extraligy, Pardubicím ale nabídla jen jednu přesilovku. „Naše fauly často vyplynou z přemotivovanosti. Teď jsme po delší době hráli čistě, což nám hodně pomohlo,“ dodává kladenský rodák.

Důležitým faktorem k zisku tří bodů byl také povedený vstup do zápasu. „Zatímco na Spartě se nám nepovedl, nyní jsme vedli už od druhé minuty. Hrálo se nám díky vedení mnohem lépe,“ pokračuje 31letý útočník.

Škoda se díky vítězství bodově osamostatnila na třetí příčce tabulky. Indiáni by rádi udrželi čtvrté místo zaručující přímý postup do čtvrtfinále. „Sezonu máme rozjetou výborně a byla by velká škoda dobrou pozici ztratit. Chceme si vybojovat co nejlepší pozici pro play off a v něm se porvat o titul,“ neskrývá Eberle velké ambice Plzně.

„Sezonu máme rozjetou výborně a byla by velká škoda dobrou pozici ztratit. Chceme si vybojovat co nejlepší pozici pro play off a v něm se porvat o titul.“

Zkušený křídelník působí na západě Čech třetí sezonu. Většinu zápasů odehrál po boku Petra Straky a Petra Kodýtka, se kterými si sednul. Jenže vinou mnoha absencí se Straka s Kodýtkem posunuli sestavou výše. Formace „Rafanů“, jak se dotěrné trojici přezdívá, se tak rozpadla.

„Lajna nám fungovala výborně, je však několik důvodů, proč teď nehrajeme spolu. Ale já jsem profesionál, za svou kariéru jsem vystřídal spoustu spoluhráčů,“ vysvětluje Eberle. „Snažím se každý zápas odevzdat co nejlepší výkon, ať už hraju s Petrem a Petrem, nebo třeba jako teď s Filipem Suchým a Kubou Pourem.“ Cíl Eberleho pro každý zápas je vždy stejný. „Získat tři body, po závěrečné siréně si plácnout s brankářem, jít se osprchovat a večer si dát za odměnu pivo,“ uzavírá s úsměvem.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz