Karlovy Vary nabídly licenci Jihlavě. Ve hře je i Slavia

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Aktualizováno. Po Českých Budějovicích oslovila Energie s nabídkou na odkup extraligové licence další tým – Duklu Jihlava. Zatímco Motor o ni zájem neprojevil, nejúspěšnější klub československé historie zatím neřekl ne. „Bude záležet na vlastníkovi klubu, kterým je město Jihlava, zda tuto nabídku využije," uvedl pro oficiální stránky jednatel Bedřich Ščerban. Západočeši jsou v kontaktu i s pražskou Slavií.

Karlovy Vary, které z finančních důvodů zvažují konec v nejvyšší soutěži, za extraligová práva údajně požadují dvanáct milionů korun, a to s možností splátek. Generální manažer Energie Miroslav Vaněk ale tuto částku popřel, má být vyšší. 

Kontakt se západočeským celkem před časem přiznalo vedení Motoru. České Budějovice však z ekonomického i sportovního hlediska smetly nabídku ze stolu (více ZDE). Podobný postoj deklarovala Slavia, podle slov Vaňka však nákup práv přece jen zvažuje.

Energie oslovila také Jihlavu, nedávného soupeře z baráže.

Ta ale řeší trable se stadionem, jehož rekonstrukce se oddaluje několik let. Pravděpodobnost, že licenci koupí, se tak jeví jako mizivá. „Dva roky budeme mít rozbořený stadion, kde budeme tu extraligu hrát? Potřebujeme na ni osmdesát až sto milionů korun na sezonu. A hrát ji rok a pak sestoupit mi nepřijde rozumné. Máme jiné starosti,“ uvedl pro obcasnik.eu zastupitel za ANO Daniel Mayer. „Nejsme na to připraveni,“ potvrdil Občasníku náměstek primátora Jaromír Kalina (KDU-ČSL).

Krom Karlových Varů panují obavy i v sousedním Chomutově. Piráti už vydali tiskové prohlášení – pokud město nenavýší podporu hokeje na celkových 32 a půl milionů korun, hrozí odchod. V moderní SD Aréně by se tak na mužské úrovni hrály pouze nižší soutěže. S osudem Pirátů souvisí i budoucnost Kadaně, kde místo klidného léta zavládla nejistota.

S odkupem či přesunem licence je spojováno hlavně Kladno. Rytíři však krotí emoce a standardně se připravují na další prvoligovou sezonu.

Zdá se tedy, že nabídka převyšuje poptávku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz