Motor extraligovou licenci nekoupí. Postoupit chce sportovní cestou

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Jak bylo avizováno v reportáži České televize, Karlovy Vary a Chomutov se nebrání jednání o případném prodeji extraligové licence. Jeden z favoritů WSM Ligy – jihočeský Motor – ale nemá o její odkoupení zájem.

Stanislav Bednařík, generální manažer českobudějovického klubu, přiznal, že byl Energií osloven. „Co se týče Karlových Varů, tak z jejich strany došlo k takovému zjišťování. Od Chomutova žádná nabídka nepřišla, s konkrétními čísly tak vlastně nepřišel nikdo," uvedl pro budejckadrbna.cz. „Licence není zadarmo a peníze na ni nemáme. A pokud bychom je měli, tak bychom určitě našli lepší způsob, jak je využít, než je dát někomu za licenci," dodal pro Deník.

Krom financí hraje roli i sportovní hledisko. Je lákavější vybojovat si postup na ledě, zažít všechny vzestupy i pády, než se o něm dočíst v novinách a pak jen otočit na další stránku.

Podobný postoj má další ambiciózní účastník WSM Ligy, pražská Slavia. S odkupem či přesunem licence je tak spojováno hlavně Kladno. I to však krotí emoce a standardně se připravuje na prvoligovou sezonu.

„Licence není zadarmo a peníze na ni nemáme. A kdyby ano, určitě bychom našli lepší způsob, jak je využít, než je dát někomu za licenci."

Piráti už vydali tiskové prohlášení. Pokud město nenavýší podporu hokeje na celkových 32 a půl milionů korun, hrozí odchod. V moderní SD Aréně by se tak na mužské úrovni hrály pouze nižší soutěže.

Jedno je zřejmé – situace v Karlových Varech a v Chomutově může mít dalekosáhlé následky. S osudem Pirátů souvisí i budoucnost hokeje v Kadani, která je chomutovskou farmou. Místo klidného léta tam znovu zavládla nejistota. Dále se spekulovalo o přesunu HC Most, podle informací hokej.cz však zřejmě k jeho odchodu do Slaného nedojde.

„Apelujeme, aby se na další sezonu vyhlásilo rozdělení první ligy na moravskou a na českou skupinu."

Rozruch vyvolal i druholigový manažer Poruby Pavel Hinner. „Apelujeme, aby se na další sezonu vyhlásilo rozdělení první ligy na moravskou a na českou skupinu s určitou formou vzájemné konfrontace. Už tak je v první lize dost moravských klubů. Dokonce i mezi tamějšími týmy jsou signály, aby se takto hrálo. Jednak by se snížily náklady a za druhé by byla vyšší atraktivnost. Představa prvoligových týmů Havířova, Prostějova, Přerova, Vsetína, Poruby, Jihlavy, Třebíče a Frýdku-Místku dává tušit velice kvalitní soutěži," uvedl pro klubové stránky.

Zdá se, že okurková sezona bude akčnější než kdy předtím.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz